Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Soliști de excepție din țară și din străinătate vor urca pe scena brașoveană la Marea Gală a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Soliști de excepție din țară și din străinătate vor urca pe scena brașoveană la Marea Gală a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019 Share Soliști de excepție din țară și din străinătate vor urca pe scena brașoveană la Marea Gală a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019


Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019, ediția a XVII-a, continuă joi, 10 octombrie 2019, de la ora 17:00, cu cea mai recentă premieră a Operei Brașov și anume musical-ul „Nota zero la purtare”. Aceasta va fi pusă în scenă pe muzica îndrăgitului Marius Țeicu, textul fiind adaptat de Ada Vertan. În Sala Operei, la spectacol, vor fi prezenți și compozitorul și libretista. Biletul constă 25 de lei.

Opera are în prim-plan viața de liceu, cu conflictele din sălile de clasă, farsele școlărești pline de umor, sfiara primelor întâlniri, durerea eșecurilor și preocuparea adolescenților pentru propriul viitor.

„Spectacolul oferă o serie de momente, de la cele mai simple, la cele mai complexe din punct de vedere tehnic, de la cele fără ritm – ad libitum, la cele cu ritmuri diverse. Aceste ritmuri (rock and roll, samba, disco, rapp) îi obligă pe actori la performanțe pe plan vocal, dar și coregrafic”, mărturisește Marius Țeicu, cel care compune muzica și altor spectacole aflate în repertoriul Operei Brașov și jucate cu mult succes precum„Gulliver în Țara Piticilor”, „Frumoasa din Pădurea Adormită” sau „Micuța Dorothy”.

Distribuția spectacolului este alcătuită din artiștii Operei Brașov: Cristina Coatu – Maria Manole, Dan Ionescu – Adrian Oproiu (Karate), Mugurel Oancea – Ștefan Ursu, Bogdan Mirică – Mihai Pop (Mișu), Emil Dumbravă – Ion Corvin (Barbarossa), Andromeda Nemeș – Mia Luca, Mihai Burlacu – Octavian Săvescu, Valer Lucaciu – Cristian Bădina, Aurel Aron – Ioan Lazăr (Johny), Ștefan Schuller – Horia Chițiba (Vucea)/Dirigintele, Lorand Cristian – Profesorul de geografie (Columb), Lucian Burlacu – Directorul/Manole, Ion Tașcă – Administratorul, Simona Manole – Georgiana Modorcea, Alina Ichim – Ana Maria Longhin, Mihaela Marele – Camelia Roberta Popescu. Își dă concursul Baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de tânăra regizoare Silvia Papadopoulos. Scenografia îi aparține Rodicăi Garștea. Coregrafia poartă semnătura Ramonei Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

 

Întrucât orice eveniment de acest tip se încheie cu o gală, sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 18:30, în Sala Operei, va avea loc Marea Gală a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019. În fața publicului brașovean vor urca pe scenă o serie de soliști români care au cariere de succes atât în țară, cât și în străinătate. Prețul biletelor este de 45 de lei la balconul lateral și, respectiv, 55 de lei în sală. 

Aceștia sunt: Ana-Camelia Ștefănescu (Belgia) – soprană, Judit Kutasi (Germania) – mezzosoprană, Cristian Bălășescu (Opera Națională Română Timișoara) – tenor, Bogdan Baciu (Germania) – bariton. Li se alătură în această Gală solistele Operei Brașov – Aurelia Florian și Anda Pop – soprane, de asemenea, cu o bogată experiență artistică câștigată în marile teatre din România și de peste hotare.

Numele acestor interpreți se regăsesc pe afișele marilor teatre de operă din lume: Scala din Milano, Arena di Verona, Teatro Verdi din Padova, Staatsoper Viena, Opera Graz, Staatsoper şi Deutsche Oper Berlin, Opera de Stat din Hamburg, Opera Frankfurt, Aalto-Musiktheater din Essen, Bayerische Staatsoper din München, Opera din Zürich, Grand Theatre din Geneva, Opéra National du Rhin, New Israeli Opera din Tel Aviv, Royal Opera House din Londra, Teatro Real din Madrid, Royal Swedish Opera, Den Norske Opera din Oslo, Opera Vilnius, Teatro Municipal Santiago de Chile, Opera din San Francisco, New National Theatre Tokyo. Așadar, o onoare și o bucurie pentru noi și publicul brașovean să ascultăm artiști de o asemenea valoare! La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de solistul Operei Brașov, Lorand Cristian.

În programul acestei seri extraordinare sunt incluse arii și duete din opere recunoscute și îndrăgite, adevărate bijuterii ale liricii universale: „Il Trovatore”, „Aida”, „La Traviata”, „Don Carlo”, „Forța destinului”, „Bal mascat” de G. Verdi, „Turandot”, „Tosca” de G. Puccini, „Faust” de Ch. Gounod, „Carmen” de G. Bizet, „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea sau „Samson și Dalila” de C. de Saint-Saëns.

 

Înainte de Marea Gală a Festivalului, în Foaierul Operei Brașov va avea loc o lansare de carte, începând cu ora 18:00. Dirijorul Operei Brașov, lector univ. dr. Traian Ichim este cel care a scris lucrarea „Figuri reprezentative ale liricii basarabene la teatrele de operă din Cluj și București în perioada interbelică”. La acest eveniment va participa și prof. univ. dr. habil. Ioan Oarcea de la Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov. 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută