Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Ziua Multiculturalității în Brașov | 24 de țări, un singur festival

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ziua Multiculturalității în Brașov | 24 de țări, un singur festival Share Ziua Multiculturalității în Brașov | 24 de țări, un singur festival


Festivalul Ziua Multiculturalității în Brașov, editia a VII-a, reunește în acest an persoane din 24 de țări din întreaga lume, țări din afara Uniunii Europene, stabiliți în orașul de la poalele Tâmpei. Aceștia, împreuna cu o serie de reprezentați ai ambasadelor lor în România, vor oferi publicului brașovean muzică, dansuri și cântece tradiționale, obiceiuri culturale, pictură tradițională – henna, prezentări de țară și de costume, tradiții și expoziții culturale.

Vizitatorii la eveniment vor primi gratuit câte un „pașaport”, iar de la fiecare stand de țară vor putea obține  „vize” direct de la cetățenii străini. Astfel, cetățenii români și cei străini vor avea oportunitatea de a intra în contact unii cu ceilalți și de a schimba informații din țările lor de orgine.

Într-o singură zi, brașovenii vor putea „obține viză” de călătorie pentru vizitarea a 24 de țări precum: Filipine, Nigeria, Tunisia, Ecuador, Venezuela, Ucraina, Republica Dominicană, Cuba, Siria, Peru, Iran, Republica Moldova, Zimbabwe, Columbia, Mexic, India, Chile, Zambia, Turcia, China, Japonia, Coreea de Sud, Iordania sau Maroc. Aceștia vor putea să își facă și un tatuaj cu henna la standul Indiei.

De asemenea, vizitatorii vor putea obține și „vize umanitare” de la două Agenții ale Națiunilor Unite: Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul în România. În plus, UNHCR va fi prezent la Brașov cu două filme VR despre viața de zi cu zi a unor copii refugiați.

Pe scenă vor fi dansuri, cântece, muzică, prezentări de țară din: Nigeria, Ecuador, Filipine, Peru, Moldova, Coreea de Sud, Venezuela, Cuba, Republica Dominicană, Chile, India, Ucraina, Mexic. Evenimentul se va încheia cu un dans indian colectiv. Spectacolul pe scena va începe la ora 14:00 și se va derula până la aproximativ ora 19:00.

Ambasada Republicii Cuba in Romania va fi de domnul ambasador Roberto César Hamilton MAGAÑA.

Ambasada Republicii Venezuela în România va fi reprezentată de domnul Alfredo Alfonso Torrealba, Șeful de Misiune al Misiunii Diplomatice a Republicii Venezuela în România, doamna Norma Sandoval, Șeful Secției Consulare a ambasadei Republicii Venezuela în România și domnul Adolfo Ramirez, Consilier în cadrul ambasadei Republicii Venezuela în România.

Ambasada Ucrainei în România va fi reprezentată de domnul ambasador Bankov Olexandr.

Când și unde are loc Ziua Multiculturalității în Brașov?
Sâmbătă, 5 octombrie, ora 11:00       
Piața Sfatului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută