Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

„Sinucigasul”, în premieră la Teatrul Sică Alexandescu Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Sinucigasul”, în premieră la Teatrul Sică Alexandescu Brașov Share „Sinucigasul”, în premieră la Teatrul Sică Alexandescu Brașov


Teatrul Sică Alexandrescu oferă spectacole de calitate pentru spectatori de calitate încă din 1959, învățându-i pe brașoveni și nu numai să aprecieze dedicarea actorilor în momentul în care urcă pe scenă să interpreteze unele dintre cele mai dificile roluri, în fața tuturor, cu inima deschisă.

Vinerea aceasta, trupa teatrului va juca pentru prima dată la Brașov piesa „Sinucigașul” de Nikolai Erdman, în regia lui Andrei Mihalache. Această comedie amară despre sensul vieții și despre moarte va reuși să-ți fure câteva lacrimi până la finalul piesei, întrucât nucleul ei este reprezentat de criza unui om, suprapusă peste cea a unei societăți.

Image result for andrei mihalache regizor

„Nu învățăm nimic din propriile greșeli”

„Pe mine m-ar interesa ca publicul brașovean să simtă până la capăt mesajul acestui spectacol, mai ales că este unul dintre puținele orașe în care au avut loc două revoluții. Aș vrea ca sufletul oamenilor să fie atins de temele regăsite în piesă. Mesajul spectacolului este acela că istoria se repetă, iar noi nu învătăm nimic din propriile greșeli. Din păcate, ne-o facem cu mâna noastră”, a spus regizorul Andrei Mihalache.

Image result for mihai bica actor

„La teatru nu vii la serviciu”

„Am avut spectacole pe care le-am jucat de nenumărate ori. Oamenii întotdeauna m-au întrebat daca mai am emoții, pentru că sunt roluri în pielea cărora am mai fost. Le răspund că de fiecare dată când mă urc pe scenă sunt emoționat. La teatru nu vii la serviciu. Un coleg de-al nostru care s-a stins, Emil Botta, spunea că teatrul este un templu și noi trebuie să ne lăsăm încălțămintea la intrare, nu când urci pe scenă, ci tocmai când ajungi în fața clădirii”, a susținut actorul Mihai Bica.

Image result for Viorica Geantă-Chelbea

„Lacrimile vor fi redescoperite”

„Este un spectacol în care se va râde, dar fără să fie prezente hohotele de râs, pentru că întreaga acțiune te va pune pe gânduri. Lacrimile vor fi redescoperite, întrucât, din nefericire, facem greșeli pe care ajungem să le repetăm. Sperăm să veniți în întâmpinarea noastră, pentru că toată trupa a muncit din greu. Noi vă așteptăm cu drag și sperăm să reumpleți sălile teatrului”, a afirmat actrița Viorica Geantă-Chelbea.

Când are loc premiera piesei de teatru „Sinucigașul”?

Vineri, 20 septembrie, ora 19:00
Biletele se găsesc la casieria Teatrului Sică Alexandrescu și pe mystage.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută