Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura Share 1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura


 

 

 

”Săptămâna Ariilor Protejate” a fost cel mai bun pretex pentru o întâlnire cu Natura, pentru peste 1500 de brașoveni, care au participat la 20 de activități organizate de Fundația Propark pentru Arii Protejate şi cei 10 parteneri din judeţ, cu sprijinul Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România. Evenimentele au fost organizate în oraș, în cafenele, centre culturale, dar și în afara Brașovului, în ariile protejate din jur, și chiar on-line. Între 7 și 15 septembrie 2019 calendarul de evenimente a oferit, la alegere, mai multe tipuri de evenimente: Bird Cafe-observare de păsări, Webinar pe tema ariilor protejate, excursie ghidată la Măgura Codlei, recondiționare trasee pe Muntele Tâmpa, realizare infrastructură de vizitare pentru Ștejarul de la Mercheașa și Geositul Mateiaș, atelier de poezie, educație ecologică în Parcul Național Piatra Craiului.

1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura

”Suntem foarte mulțumimți că oamenii au venit în număr așa de mare. Am gândit un calendar variat de evenimente, tocmai ca fiecare să găsească ceva de făcut, potrivit cu nevoile și posibilitățile personale”, a spus Roxana Iordăchescu, managerul proiectului. ”Am fost plăcut surprinși să vedem interesul pe care l-a avut activitatea de recondiționare a traseelor de pe Muntele Tâmpa, la care au participat în mai multe zile, peste 100 de brașoveni. Suntem convinși că interesul față de protejarea naturii crește și devine caracteristica specifică brașovenilor. Și asta ne bucură foarte mult.”, a adăugat Roxana Iordăchescu.

1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura

Un eveniment inedit a fost atelierul de creație, din data de 11 septembrie 2019, de la Casa memorială ”Ştefan Baciu”, unde 15 elevii au învăţat să compună poezii: printr-un joc educativ au scris chiar ei o poezie despre natură şi protecţia acesteia. Iată una dintre creații: “Pe-un tablou alb/ Un bondar şiret/ Îşi duce viaţa liniştit./ Zboară ziua către fagi/ Noaptea doarme nemişcat./ Vizitează pe cei dragi, în vis” – Ruxi, clasa a XI-a.

1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura

Ca parte a aceleași inițiative, alte două evenimente importante au fost organizate lângă Brașov. ”Propark Adventure”, ediția a V-a, un concurs de anduranță, a avut la start 15 echipe, 60 participanți, cu grad de dificultate mare. O singură echipă a reușit să termine cursa întreagă: ”Focul viu”, care a parcurs în 45h46m01s (timpul oficial), aproximativ 250 de km de teren sălbatic, cu mari diferențe de nivel și multe probe dificile. La Lerești a avut loc ”Făgăraș Fest”, un eveniment pentru comunitate și iubitori de natură. Peste 1000 de vizitatori au venit la ateliere ecologice, concursuri, târg de produse locale și concerte.

1500 de brașoveni au ieșit ”la oraș” cu Natura

”Săptămâna AriilorProtejate” de la Brașov este parte din seria de evenimente organizate la nivel național, de mai multe administrații de arii protejate, ONG-uri sau alte entități: în total au fost 65 de activități organizate în 15 județe.

Alina Alexa
Communication Consultant

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută