Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Lucruri pe ca le știi doar dacă ești proiecționist la Cinema One cu Dumitrache Andrei Bogdan

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucruri pe ca le știi doar dacă ești proiecționist la Cinema One cu Dumitrache Andrei Bogdan Share Lucruri pe ca le știi doar dacă ești proiecționist la Cinema One cu Dumitrache Andrei Bogdan


Te-ai întrebat vreodată ce înseamna meseria de proiecţionist? Am vrut să aflăm mai multe despre asta şi astfel l-am luat la întrebări pe Dumitrache Andrei Bogdan, în vârstă de 25 de ani, angajat ca proiecţionist la Cinema One Braşov.

Proiecționistul este cel căruia îi place să îmbine tehnologia cu cinematografia

„Meseria de proiecționist îmbină utilul cu plăcutul. Ce job poate fi mai plăcut decât cel în care vezi filme toată ziua? Acesta, desigur implică și multe responsabilități, deoarece depinde de tine ca publicul din sală să vadă filmul dorit, în cele mai bune condiții“.

Vin cu plăcere la muncă

 „Să fii proiecționist la Cinema One îți permite să vii cu plăcere la muncă, să lucrezi cu un colectiv de vârsta ta, unde poți lega prietenii. De asemenea, e fantastic atunci când verifici filmele în cinematograf, lucru ce îți permite să le vezi înaintea publicului“.

Persoana care știe să rezolve orice în cinema se numește proiecționist

„Proiecționistul este cel care răspunde la  primul la apel. Pentru a putea face asta trebuie să cunoști foarte bine partea tehnică. Noi ne ocupăm și de mentenanța aparaturii, înainte de a apela la firma care se ocupă de asta. În cazul în care apare o urgență ce necesită timp scurt de reacție și rezolvare, trebuie să fii pregătit să îi faci față și să aduci cea mai bună soluție“.

Proiecția la cinema, nu înseamnă doar film

„Filmul este doar partea finală. Trebuie să ținem cont de trailer-e și de spot-urile, care rulează înaintea filmului. Desigur, acestea trebuie să fie potrivite categoriei de vârstă pentru care filmul este dedicat. Și în cazul acesta avem de verificat încadrarea, culorile și sunetul. Trebuie să ne asigurăm că totul este perfect.

Meseria de proiecționist te învață să fii disciplinat și responsabil

„Fiind proiecționist, ai posibilitatea de a lucra cu tehnologii pe care nu le găsești în altă parte. Acest aspect te învață o sumedenie de lucruri. Înveți ce pași trebuie să urmezi în momentul în care ți se strică un device, lucru care te ajută și pe tine în viața de zi cu zi. Înveți să te organizezi și să îți asumi anumite lucruri. Înveți să iei decizii cât mai corecte și mai rapid posibil. Înveți să devii mai răbdător cu alții când apare o problemă. Mai mult de atât, această meserie te pune la curent cu actualitățile din lumea cinematografică“.

Pasiunea pentru filme e un atu în această meserie

„Pentru a practica bine această meserie, e de preferat să îți placă să te uiți la filme. Acest lucru te ajută pentru a verifica dacă trailer-ul unui film este cel nou, având în vedere că prima sa apariție este în cinematograf. Pasiunea pentru filme te ajută să cerni informația și să o alegi pe cea corectă“. 

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor – Şef Zile şi Nopţi BV

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută