Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Baza de Agrement ar putea deveni, de anul viitor, prima bibliotecă din țară, unde te poți ralaxa la piscină sau la saună, după ce citești

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Baza de Agrement ar putea deveni, de anul viitor, prima bibliotecă din țară, unde te poți ralaxa la piscină sau la saună, după ce citești Share Baza de Agrement ar putea deveni, de anul viitor, prima bibliotecă din țară, unde te poți ralaxa la piscină sau la saună, după ce citești


Anul trecut, autoritățile au stabilit ca Baza de Agrement să fie administrată de Biblioteca Județeană. Până în 2020, Baza de Agrement ar putea deveni prima bibliotecă din țară, unde te poți ralaxa la piscină sau la saună, după ce citești, estimează autoritățile.

În complexul sportiv și de relaxare, CJ Brașov a investit 8 milioane de lei pentru modernizări, dar în 2015 s-a luat decizia închiderii sale, pe motiv că nu era profitabil. Anul trecut s-a luat decizia ca obiectivul să fie administrat de Bibliotecă, care să îl readucă la viață prin intermediul acestui proiect de bibliotecă inspirat din străinătate.

Model american, la poalele Tâmpei

Această idee de bibliotecă și piscină în același loc, a fost inspirită după modelul american ce promovează faptul că sportul şi cititul merg foarte bine împreună. De asemenea, acest proiect își propune și să îi determine pe copii, dar şi pe adulţi să închidă televizorul şi să se relaxeze citind. În momentul de față, clădirile nu oferă microclimatul necesar conservării documentelor de bibliotecă și, având în vedere caracterul public al serviciilor oferite de către Biblioteca Județeană ,,George Barițiu”, nu se poate asigura un climat sănătos nici utilizatorilor, fie ei adulți sau copii.

Dacă vii și citești 10 ore, vei primi o oră gratuit la piscină

„Această secție a bibliotecii va funcționa pe principiul gratificării. De exemplu, dacă vii și citești 10 ore, vei primi o oră gratuit la piscină. Dacă citești 50 de ore, vei avea și acces la saună. Spațiul de lectură nu va fi unul clasic, vor fi hamace, șezlonguri tocmai pentru a oferi o altfel de atmosferă celor care vor să citească și să îi determinăm pe cât mai mulți să facă acest lucru. De asemenea, vom avea aici și imprimante 3D și roboței pentru că aceștia sunt viitorul”, a precizat Daniel Nazare, directorul Bibliotecii Județene.

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.