Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Oana Coantă, proprietarul Bistro de l’Arte, desemnată Femeia Bucătar a anului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oana Coantă, proprietarul Bistro de l’Arte, desemnată Femeia Bucătar a anului Share Oana Coantă, proprietarul Bistro de l’Arte, desemnată Femeia Bucătar a anului


Premiile Gault & Millau 2019 o anunță pe Oana Irina Coantă, Femeia Bucătar a anului. Oana Coantă este proprietarul Bistro de l’Arte și bucătarul șef al acestui local, unde știm cu toții că mâncarea ne uimește de fiecare dată, având un gust extraordinar. Pentru realizarea Ghidul internațional Gault&Millau au fost selectate, anul acesta, 275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP), din cele mai importante 15 orașe din România. 

Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească. Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați – Henri Gault și Christian Millau – și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional, Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.

Anul acest, restaurantele din România au primit în total 108 bonete, iar cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui chef-ului Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete. Titlul de femeia bucătar a anului i-a fost acordat Oanei Irina Coantă de la Bistro de l‘Arte.

Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și doi internaționali. În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității, creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România.

Articol realizat de Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută