Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal” de Cătălin Pavel

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal” de Cătălin Pavel Share Cronică de carte de Bogdan Federeac: ”Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal” de Cătălin Pavel


Cătălin Pavel

Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal

Editura Humanitas, 2019

 

Pe Cătălin Pavel îl cunoașteți fie în ipostaza de scriitor (ultimul roman publicat: Chihlimbar, editura Polirom, 2017), fie din cea de arheolog care publică articole în revista Dilema Veche. Când am aflat că urmează să publice un volum de „popularizare a arheologie”, eram convins că rezultatul va fi un eveniment editorial. Și așa este. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să descoperi dragostea dinainte poveștilor scrise?

Studiile de caz propuse de Cătălin Pavel acoperă peste 45.000 de ani de povești de iubire, de la primii oameni, mult înainte ca scrisul să apară și să reprezinte o mărturie, până la evenimente mult apropiate istoric, cele de la Auschwitz-Birkenau.

Poveștile de iubire au existat înaintea literaturii, iar volumul de față, chiar și atunci când în discuție sunt texte scrise, trece peste cuvinte, se folosește de descoperiri concrete și scoate la iveală ceea ce textele despre iubire nu vor putea spune niciodată.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.