Desi tipologia de boutique hotel este una consacrată, până acum nu s-a ajuns nivel regional, la coagularea unui set de standarde acceptate pentru aceste hoteluri.
În România, cel putin, nu există o autoritate desemnată să stabiliească oficial care locatie are dreptul să se numeasca astfel și care nu.
Dacă până acum ideea de boutique hotel nu a căzut în derizoriu, s-a datorat câtorva locații care întrunesc o serie de caracteristici infailibile.
1.arhitectură și design: distincție, intimitate, lux sunt câteva din caracteristicile unei clădiri. De multe ori aceste clădiri fiind adevărate monumente de artă și arhitectura.
2.serviciile: discreție, promptitudine și multă personalitate. Nu e un secret că multe hoteluri impun angajaților să cunoască fiecare oaspete pe nume.
Rizzo Boutique Hotel este adăpostit printre liniștea brazilor din stațiunea Poiana Brașov, situat pe creasta Muntilor Carpaţi și dispune de 38 camere spațioase, 23 matrimoniale și 15 twin, în care cele mai mici detalii – de la finețea cearceafurilor la dușurile cu jet, televizoare LCD și internet wireless nu sunt de prisos.
Printre facilitățile hotelului, vom vedea că restaurantul Aubergine, ce dispune de o bucătărie modernă, ne permite satisfacerea unei varietăți de gusturi .
Recomandarea chefilor pentru săptămâna aceasta este: fleica de porc (reinterpretată)
Cum se gătește acest preparat?
În primul rând, este achiziționată de la un producător local.Este gătită la sous-vide la 55de grade, în cuptor, pentru circa 4 ore. Preparatul este acompaniat de un piure de țelină (care oferă un boost de energie).
Restaurantul Aubergine, care este deschis atât oaspeților din hotel cât și publicului larg, este gazda ideală pentru evenimentele pe care le doriți. Cu o capacitate de 70 de locuri, restaurantul se poate mândri cu nu mai puțin de 5 petreceri restrânse. Ținând cont că restaurantul e deschis de câteva luni, ne indică faptul că oamenii îmbrățișează conceptul de fine dining! Email: info@rizzohotel.ro
Poftă mare și distracție plăcută!