Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/06/2019
Arhiva Zile si Nopti

Death metal american la Rockstadt Extreme Fest 2019-Six Feet Under pentru prima dată în România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Death metal american la Rockstadt Extreme Fest 2019-Six Feet Under pentru prima dată în România Share Death metal american la Rockstadt Extreme Fest 2019-Six Feet Under pentru prima dată în România


SIX FEET UNDER (SUA) vin pentru prima dată în România la Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc între 1 – 4 august 2019, la bazele cetății Râșnov.

Unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate nume de pe scena death metal internațională, Six Feet Under a apărut în 1993, în Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes (vocalist al Cannibal Corpse la acel moment), împreună cu Allen West (Obituary).

Death metal american la Rockstadt Extreme Fest 2019-Six Feet Under pentru prima dată în România

Six Feet Under a luat naștere din dorința de a contura un proiect muzical de death metal care să nu fie doar despre viteză și blast beats, ci să includă și abordări mai groovy sau fragmente muzicale mai lente ori ritmuri mai echilibrate decât cele întâlnite în mod obișnuit la trupele death metal. Deși mai puțin șocante față de versurile Cannibal Corpse, temele abordate de Chris sunt la fel de actuale – violență, subiecte politice, critică guvernului sau alte subiecte aflate pe agendă publică.

Cu 12 albume la activ, trupa a fost inclusă în top 4 cel mai bine vândute formații de death metal americane, potrivit Nielsen Soundscan, ajungând în Billboard Charts chiar cu albumul de debut numit „Haunted” (1995).

Albumul cu numărul trei, „Maximum Violence” (1999), un material plin de forță, ritmuri alerte, animate de versuri virulente, a fost foarte bine primit de public și de critica de specialitate, fiind vândut în peste 100.000 de exemplare în întreaga lume, un rezultat ce nu fusese atins de multă vreme de vreo trupă de death metal.

Melodia Six Feet Under

La Rockstadt Extreme Fest 2019, Six Feet Under (SUA) va urcă pe scenă de la poalele Cetății Râșnov alături de: Walking Dead On Broadway (Ger), Katatonia (Suedia), Onslaught (Marea Britanie), Accept (Germania), Crystal Lake (Japonia), Sworn Enemy (SUA), Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și de Korpiklaani (Finlanda), OMEGA DIATRIBE (Ungaria) și ARCHAIC (Ungaria). Noi nume de pe scena muzicală internațională vor fi anunțate în curând.

Abonamentele pentru ediția 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.

Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est și cel mai cunoscut festival de metal din România, va avea loc la poalele Cetății Râșnov-terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019
credit foto: Martin Rulsch

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.