Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cine este Pablo The Alpaca, cea mai pufoasă vedetă a Brașovului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cine este Pablo The Alpaca, cea mai pufoasă vedetă a Brașovului Share Cine este Pablo The Alpaca, cea mai pufoasă vedetă a Brașovului


Pablo The Alpaca a intrat în familia Godină acum două luni, la insistențele Georgianei Godină, soția polițistului Marian Godină. „Nu a fost un moft, m-am documentat foarte bine despre alpaca, după ce am văzut o poză cu acest animăluț, zâmbind pe internet. Ulterior m-am îndrăgostit de psihologia și de modul lui de viață. Am început să vorbesc foarte mult despre alpaca. Marian a văzut că nu e de joacă și că îmi doresc cu adevărat o alpaca, așa că după jumătate de an, am găsit un importator care să mi-o aducă. Pablo are un an și este încă pui. S-a acomodat foarte bine, în primele două săptămâni am stat 12 ore pe zi pentru ca el să se acomodeze. A căpătat încredere în toți, în special în mine. Are inteligența emoțională dezvoltată și asta ne-a ajutat foarte mult cu dresajul. 

Dacă mâncatul este un hobby, acesta este hobby-ul principal al lui Pablo. Mănâncă aproape orice, gustă și din mâncarea gătită, dacă nu sunt atentă. Al doilea este plimbarea. E foarte curios și îi place să exploreze și să analizeze locurile noi. Somnul este al treilea hobby, mai ales atunci când este soare. Îi place să aibă intimitate atunci când doarme.  

Pablo e sufletul petrecerii și îi place joaca. Are nevoie de foarte multă atenție. Eu încerc să îi dau toată atenția mea. Facem jocuri de la alergat, la țopăit și jucat cu mingea. Încerc să nu îl fac să sufere, să se simtă singur, el fiind un animal de turmă. Am văzut că în Australia sunt mulți care au un singur animal. Are nevoie de mult timp acordat. Cel puțin patru ore pe zi, mi le dedic doar lui.   

Cine este Pablo The Alpaca, cea mai pufoasă vedetă a Brașovului

Lui Pablo îi place să se plimbe pe propriile piciorușe și doar cu lesa, iar prietenii lui sunt eu, Marian și celelalte animăluțe ale familiei noastre, două pisici și un cățel.

Pablo nu prea face trăznăi, e un animăluț foarte cuminte. Până acum nu a făcut nici o prostioară notabilă, mai distruge flori și scuipă, mai ales dimineața, când e mai morocănos.

Clima din Brașov este ideală pentru Pablo, asta pentru că el vine dintr-un climat asemănător cu cel al Brașovului. De asemenea, Brașovul este ideal și pentru curiozitatea lui, existând zone fără trafic, liniștite și cu peisaje frumoase unde să se poată desfășura. Dacă ar fi să alegem alpaca la Constanța sau alpaca la Brașov, cred că e cel mai bine ar fi la Brașov”, ne-a povestit în exclusivitate, Georgiana Godină.

Ioana Mircea, Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.