Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Avanpremieră |„Proștii sub clar de lună”, piesă de teatru la Kruhnen Musik Halle

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Avanpremieră |„Proștii sub clar de lună”, piesă de teatru la Kruhnen Musik Halle Share Avanpremieră |„Proștii sub clar de lună”, piesă de teatru la Kruhnen Musik Halle


 

 

Piesa lui Teodor Mazilu capătă viață și zguduie scena urmărind povestea într-o viziune actuală, alertă, de tip musical, pornind de la etalarea de proști și damfurile lor adiacente, pe cat-walk.

Pe Mihai Bica îl cunoaștem de foarte mulți ani, face parte din actorii pe care îi are Teatrul Sică Alexandrescu. Îl știm pentru că a fost ,, Prins în plasa’’ și a jucat absolut frenetic în ,,Fanteziile sexuale ale soțului meu aproape ca m-au înnebunit’’. El are o voce guturală, o dicție excelentă și o prezența de neegalat, iar Gabriela Butuc este deja o abonata a premiilor de interpretare feminină. Vezi ,, În deriva’’ sau ,, Mobilă și durere’’. Tot aici, îi vom vedea dezlăntuindu-se pe marii actori: Gabriel Costea și Claudia Suliman. Distribuția ne oferă un regal actoricesc unic și senzațional la Kruhnen Musik Halle!

 

Proștii de ieri și de azi sub clarul de lună al scenei Kruhnen

Proștii sub clar de lună, aduși la zi printr-o inovatoare punere în scenă, care recreează lumea în care trăim. Mazilu e unul din cei mai actuali dramaturgi, creator al unor personaje ce se regăsesc în fauna lumii de azi, cu toate hibele ei: snobism, ridicol, ego exacerbat, spirit gregar, cinism, corupție, superficialitate crasă socială și în viața de cuplu.

Proști expuși în lumina crudă a reflectoarelor, ca la o prezentare de modă, în baia de muzici specifică fiecărui personaj în parte. Fițele occidentale ale personajelor sunt redate regizoral în stil comic-grotesc-glamour. Ele adoptă fără nicio reținere stiluri de comportament din filme, seriale TV, reclame.

Gândesc și vorbesc ca-n filme, se identifică fără rest cu personaje standard de reclame. Prostia omenească autohtonă descinde din mitocănia care aspiră la standarde occidentale. Merită văzut, analizat, filtrat prin spiritul critic al aspirației spre valorile democrației, civilizației și culturii occidentale, pe lângă care Proștii sub clar de lună ai lui Mazilu trec ca trenurile prin haltă. E un spectacol care vă va zgudui de râs cu lacrimi.

Unde putem vedea spectacolul?

Surpriza! La Kruhnen Musik Halle

Când?

Marţi, 23 aprilie 2019, de la 19:30 – 21:30

ps: poza este facuta la spectacolul Lear.Un nebun amar si unul dulce. Actor: Mihai Bica

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.