Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

500.000 euro finanțări pentru dezvoltarea comunității, în a doua ediție „RO SMART în Țara lui Andrei”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 500.000 euro finanțări pentru dezvoltarea comunității, în a doua ediție „RO SMART în Țara lui Andrei” Share 500.000 euro finanțări pentru dezvoltarea comunității, în a doua ediție „RO SMART în Țara lui Andrei”


OMV Petrom lansează a doua ediție a competiției ”RO SMART în Țara lui Andrei” prin care se pot obține finanțări de până la 45.000 de euro pe proiect, valoarea totală a premiilor din cadrul competiției fiind de 500.000 de euro. În cadrul competiției pot fi înscrise proiecte bazate pe tehnologie și digitalizare care pot îmbunătăți condițiile de viață ale românilor.
► 500.000 euro finanțări pentru proiecte SMART pot fi obținute în cadrul competiției naționale de proiecte „RO SMART în Țara lui Andrei”, proiect inițiat de OMV Petrom.
► În perioada 02 aprilie- 27 mai 2019 inițiatorii pot înscrie proiecte în competiție, pe www.taraluiandrei.ro
► În competiția ”RO SMART din Țara lui Andrei” pot înscrie proiecte instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale sau persoanele fizice în parteneriat cu aceste entități.
► Domeniile eligibile sunt: educație, sănătate, mediul înconjurător, transport și infrastructură.

„În prima ediție am finanțat proiecte RO SMART, care au dovedit că prin tehnologie calitatea vieții unei comunități se poate îmbunătăți, iar anul acesta continuăm tradiția. Așteptăm proiecte care fac diferența prin tehnologie și digitalizare în transformarea comunităților de azi în comunitățile viitorului pentru că ne dorim o țară mai bună în fiecare zi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Descrierea domeniilor competiției:

Educație SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea curriculei, conectarea mai ușoară între elevi-profesori-părinți sau utilizarea platformelor/ aplicațiilor educaționale, dar și alte proiecte din domeniu.
Sănătate SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea proceselor/procedurilor medicale, creșterea calității asistenței medicale, metode inovatoare de monitorizare, diagnosticare
și tratament, dar și alte proiecte din domeniu.
Mediu SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit: eficientizarea consumului de resurse, sisteme de colectare selectivă și reciclare care utilizează tehnologia și soluții digitalizate, controlul plantaților în mod digital, dar și alte proiecte din domeniu.
Transport SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit controlul și optimizarea traficului, gestionarea locurilor de parcare sau de transport public electric, dar și alte proiecte din domeniu.
Infrastructură SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit, îmbunătățirea sistemelor de siguranță, inclusiv alertare publică, reducerea birocrației, sisteme de automatizare a utilităților
publice propuse de administrații locale de stat, dar și alte proiecte din domeniu.

Obiectivele de dezvoltare durabilă

OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013. Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite constituie agenda convenită la nivel global de toate statele pentru dezvoltarea durabilă și adresează domenii precum: educația, schimbările climatice, reducerea săraciei. ODD-urile au fost adoptate, inclusiv de România, ca un model de dezvoltare durabilă până în 2030.

ODD 11 Orașe și comunități durabile

ODD 4 Educație de calitate

ODD 3 Sănătate și bunăstare

Investiția în educație, sănătate, mediu, în comunități SMART, este un mod de a sprijini prin inovație și tehnologie îmbunătățirea calității vieții, de a contribui la un proces dinamic de transformare a comunităților, de a răspunde mai repede și mai bine provocărilor.

Ioana Mircea – Redactor-șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.