Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/03/2019
Arhiva Zile si Nopti

România, pe harta europeană a raftingului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii România, pe harta europeană a raftingului Share România, pe harta europeană a raftingului


 

 

Pe 30 martie va avea loc la Nehoiu, pe răul Buzău, a doua ediție a Rafting Euro Cup Romania, sperând că acest eveniment să devină tradiție la Nehoiu.

Organizatorii Competitei vor fi Mares Outdoor Events și Grind Prod în parteneriat cu IRF (Federația Internațională de Rafting).
Se vor alinia la start 15 echipe, 4 feminine și 11 masculine. Deci un total de 250 de participanți, dintre care 100 concurenți, 30 oficiali IRF și locali,echipe de safety formate din rafteri și caiaciști, voluntari și spectatori din rândul localnicilor.
Ca și anul trecut, această competiție are valoare de selecție națională pentru calificarea la Europenele din Bosnia și Mondialele din Australia.

România, pe harta europeană a raftingului

,,Anul trecut, România a fost campionană a circuitului Euro Cup 2018 la masculin și feminin și ne dorim să facem o figură frumoasă în acest sezon. La masculin, competiția pentru titlul de campioni naționali va fi strânsă, având ca favorite cele trei echipe clasate pe podium anul trecut: Voința Arad, MOE rafting team și Clinica de aventura. O surpriză plăcută s-ar putea să facă echipa locala “Rafting club Nehoiu”, care în sezonul anterior s-a antrenat intens și și-a acreditat doi ghizi la IRF. La nivel european, românii se vor bate cu bulgarii de la ATOM și NSA din Kozlodui și echipa a doua a Marii Britanii venită de pe circuitul artificial de la Nothingam, Serbia ridică nivelul competiției cu doua echipe experimentate din Belgrad Pustulov Team și VIR, având în spate mai multe participări la cupe mondiale și europene. Sâmbăta se vor desfășură probele cele mai spectaculoase Sprint, Slalom și Head to Head în zona podului din Nehoiu iar duminică va fi proba cea mai solicitantă, downriverul de 9 KM. Desi pe râu competiția va fi acerbă, rafterii și caiaciștii vor sărbători împreună sâmbăta seara la la o pensiune deschiderea de sezon și cea mai mare întălnire anuala a comunității de whitewater. Partenerii competiției Primăria Nehoiu, Primăria Pătârlagele, C.J. Buzău, Apele Romane, CNIPT Nehoiu, Hidroelectrica, Pensiunea Valea Lupului. ‘’- Vlad Manoloiu, unul dintre cei care a reprezentat România în concursul mondial de rafting (citeşte interviul)

România, pe harta europeană a raftingului

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută