Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Cofetăria Krémes | Firimituri de magie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cofetăria Krémes | Firimituri de magie Share Cofetăria Krémes | Firimituri de magie


 

 

Date recente ne șoptesc că orașul Arad a fost unul dintre cele mai mari centre ale cofetăriei din Europa. Maeștrii din Transilvania erau preferați la curtea imperială din Viena.

Mézes krémes (cremeș cu miere) sau krémes hájas tészta (clasicul cremes) – sunt nelipsite de pe platourile din Ardeal și Banat. Rețeta actuală a acestora s-a răspândit în secolul al XIX-lea în întreg imperiul Austo-Ungar, iar astăzi o consumăm cu plăcere.
Prin urmare, nu, nu o să avem o discuție despre paternitatea prăjiturii cum a fost cazul prăjiturii Pavlova care poartă denumirea după Anna Pavlova, celebra balerină rusoaică.

Dar o să vă spunem că trebuie, musai, să mergeți  la cofetăria Kremes. În primul rând ca să gustați din deliciile descrise mai sus, dar și pentru a avea oportunitatea de a le gusta pe celelalte oferite de aceștia.

Pentru Crăciun, numai de bine!
Cei de aici au pregătit pentru voi platouri mixte de aproximativ 1 kg cu următoarele prăjituri: Gearbaud, islere, eclere, felii cu lămâie, cu caramel, cu ciocolată, cu miere, cu mac, Kati, cornulețe cu nucă.
În doar câteva minute, puteți avea o suită de prăjituri delicioase gata de servire.

Ne vedem pe str. Traian Grozăvescu nr.2, lângă Aula Sergiu Chiriacescu?!

Poftă mare și un Crăciun în tihnă!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută