Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

De la coloana sonoră a unui spot de publicitate, la cea mai bună formație de rock alternativ din țară | Acoustic Sunday la Deane’s

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De la coloana sonoră a unui spot de publicitate, la cea mai bună formație de rock alternativ din țară | Acoustic Sunday la Deane’s Share De la coloana sonoră a unui spot de publicitate, la cea mai bună formație de rock alternativ din țară | Acoustic Sunday la Deane’s


 

 

Inima vieții culturale și sociale irlandeze, ajunsă direct în Centrul Vechi al Brașovului, pe cea mai circulată arteră pietonală din oraș, Deane’s este un reper și deja un simbol al orașului. Dacă n-ar fi existat scriitorul irlandez Bram Stoker, n-am fi avut o poveste atât de bună despre Dracula; iar dacă n-ar fi existat Deane’s, Brașovul ar fi fost mult mai sărac cultural.
Deane’s Irish Pub & Grill are un caracter interesant fiindcă locul nu doar întregește oameni faini, ci și evenimente de natură polivalentă (de la concerte, la quiz-uri și seri de karaoke)

În același ton cordial, vă spunem că există un nou proiect care se numește Acoustic Sunday. Iar dacă până acum i-am putut asculta pe Dan Byron, Lucia și the Mono Jacks, este timpul să-i cunoaștem pe cei de la Grimus.

Originară din Cluj-Napoca, trupa Grimus este o formație de rock alternativ, înființată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului „simurgh”, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, numele ce poartă titlul primului roman –din 1975-, al scriitorului de origine indiană Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Prima lor piesă oficială în limba română, „Umbre”, lansată în 2010, a fost piesa anului la City FM, iar piesa „Started” a devinit coloana sonoră a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile. Dacă primul single al simpaticilor a fost lansat pe 2006, trebuie să știți că acum două săptămâni a fost lansată ultima melodie care se numește Albatross- clipul video a fost filmat integral cu un iPhone XS Max de către membrii trupei.

Acoustic Sunday. Muzica acustică
Cred că ne place muzica acustică pentru că ne dă senzația că am putea face previziuni legate de ceea ce urmează să auzim. În timp ce calitatea sunetului este obligatorie pentru vorbire, excesiva claritate în muzică poate conduce la apariția impresiilor subiective. Muzica acustică este, deci, pe cât de sensibilă, pe atât de frumoasă.  Partea interesantă este că muzica va acoperi o gamă largă de frecvențe (unele și emoționale).

Vă așteptăm in Deane’s duminică, 16 decembrie, ora 21:00 , la un concert remarcabil al trupei Grimus, în cadrul superbului proiect Acoustic Sunday!

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.