Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Dăm startul la schi în Poiana Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dăm startul la schi în Poiana Brașov Share Dăm startul la schi în Poiana Brașov


Avem vești foarte bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De mâine, 8 decembrie 2018, se deschide sezonul de schi, iar oficialii au anunțat că se va putea schia pe 6 pârtii din cele 7 ale Poianei Brașov, unde stratul de zăpadă măsoară între 70-80 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul și 40-50 cm în partea inferioara. Peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială.  
 
Astfel, pe Lupului se va schia pe două tronsoane, respectiv în partea superioară, pană la telescaun, dar și pe partea inferioară în zona telescaunului de 4 persoane. Pe Drumul Roșu se va schia în întregime, pe toată lungime de 5,5 km. Pe Sulinar se va putea schia pană la ieșire spre Drumul Roșu (spre lac). Pe Ruia, Bradul și Stadionului se schiază integral. 

Ce instalații funcționează?

Ca instalații pe cablu, circulă telescaunele Lupului și Ruia, telegondolă, telecabina Kanzel și cele două teleschiuri de pe Bradul și Stadionului. Telecabina Capra Neagră nu circulă!
 
Cât va costa transportul pe cablu?
 
Tarifele variază de la 25 lei o călătorie cu telecabina pentru adulți, la 1.050 lei/sezon pentru un ski-pass nelimitat de zece zile pentru un adult.

Pentru copii, o călătorie simplă cu telecabina este 12 lei, iar un ski-pass nelimitat pentru zece zile, 650 de lei.

Un ski-pass de 30 de puncte pentru adulți costă 115 lei, în timp ce unul pentru copii, 60 de lei.
 
Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.
 
Numărul punctelor anulate, indiferent de ziua săptămanii, pentru o călătorie este 6 pentru telecabina Capra Neagră și telegondolă Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, 3 pentru telescaunul Lupului, câte 2 puncte pentru teleschiurile Bradul și Ruia și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 15.12.2018 –06.01.2019 ).
 
Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 8 casierii, dintre care patru se află la telegondolă, una la telecabina Kanzel și trei la telecabina Capra neagră. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe langă casierii, vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.
 
La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.
 
Spre sfârșitul lunii vor ajunge și vor fi instalate în parcarea multietajată din Poiana de Jos două automate pentru vânzarea ski-pass-urilor.

Ne vedem la schi!

credit foto: FB Poiana Brașov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută