Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Aventurile lui “Apolodor, pinguinul călător”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Aventurile lui “Apolodor, pinguinul călător” Share Aventurile lui “Apolodor, pinguinul călător”


Teatrul Arcadia are bucuria de a-i invita pe spectatorii mici și mari la premiera spectacolului “Apolodor, pinguinul călător”, de Gellu Naum. Spectacolul este o reeditare a proiectului artistic de mare succes realizat de regretatul actor și regizor Ion Mâinea.

Aventurile pinguinului Apolodor au prins viața, prima dată, pe scena Teatrului Regina Maria, avându-i în distribuție pe actorii Corina Cernea și Igor Lungu. În anul 2005, maestrul Ion Mâinea decide să transfere spectacolul în palmaresul Teatrului Arcadia, refăcând distribuția cu Zentania Lupșe, Igor Lungu și Rin Tripa. Textul hazliu și sensibil deopotrivă, mesajul profund și ritmul antrenant, fac din “Apolodor, pinguinul călător”, un spectacol fără vârstă, care cucerește generații de copii, indiferent de spațiu și timp. Astfel, directorul artistic al trupei Arcadia, Sebastian Lupu, care semnează și coordonarea artistică a spectacolului, a decis să-i dea acestui proiect un suflu nou, perfect adaptat zilelor noastre.

“Apolodor, pinguinul călător este un spectacol pentru mici și mari deopotrivă, o călătorie fabuloasă, îmbrăcată minunat în poezia lui Gellu Naum. Un spectacol plin de muzică și culoare, într-un minunat decor semnat de Oana Cernea, în care proiecțiile video cu picturi realizate de Mădălina Baciu înlocuiesc elemente din scenografia clasică”, spune Sebastian Lupu.

“Am ales să readuc în prim-plan acest proiect, datorită excepționalului text creat de Gellu Naum, un text prin are avem șansa să ne întoarcem la adevăratele valori. Textul are o forță dramatică reală, o complexitate și o frumusețe aparte. Spectacolul devine, astfel, o modalitate ingenioasă de a familiariza copii cu versul, considerat, astăzi, aproape desuet”, mărturisește regizorul.

Apolodor este un pinguin care s-a născut și a crescut la circ. El decide că a venit momentul să-și cunoască adevărata familie și pleacă într-o călătorie plină de peripeții pentru a-și găsi frații. Ajuns la destinație, Apolodor realizează însă că familia reală este cea în care ai crescut și în care te-ai simțit iubit.

“Dacă ar fi să mă gândesc la un motto al acestui spectacol, aș spune: În loc să-ți dorești ceea ce nu ai, învață să te bucuri de tot ce ai primit”, transmite Sebastian Lupu.
Călătoria lui Apolodor va prinde viață grație actorilor Igor Lungu, Zentania Lupșe, Rin Tripa și Andrei Fazecaș.

Premiera spectacolului va avea loc duminică, 4 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia. Cea de a doua reprezentație va avea loc tot în 4 noiembrie, de la ora 17.00. Spectacolul este dedicat copiiilor cu vârste mai mari de 5 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria și online, pe biletmaster.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută