Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

DRACULA FILM FESTIVAL VI: 6 filme finaliste în competiția de lungmetraj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii DRACULA FILM FESTIVAL VI: 6 filme finaliste în competiția de lungmetraj Share DRACULA FILM FESTIVAL VI: 6 filme finaliste în competiția de lungmetraj


Producţii din Israel, România, Norvegia, Reunion, China şi Italia au fost selecţionate în competiţia de lungmetraje a celei de-a șasea ediţii a Dracula Film Festival, care are loc între 17 şi 21 octombrie, în Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria și Cinema One. Toate aceste filme vor rula la Centrul Cultural Reduta. Selecția filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizată de Ioan Big, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine, și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, scenarist și organizator de evenimente de profil.

Pentru competiția de lungmetraj au fost înscrise 230 de filme din 57 de țări. Din cele 230 de filme, 6 au fost selectate pentru a concura pentru DRACULA TROPHY 2018. Cele 6 filme selectate sunt: „Vidar the Vampire” (2018, Norvegia), regizat de Thomas Aske Berg și Fredrik Waldeland; „Fornacis” (2018, Reunion, Franța), regizat de Aurélia Mengin; „Rabbia furiosa: Er Canaro” (2018, Italia), în regia lui Sergio Stivaletti; „Lost in Apocalypse” (2018, China), semnat de Sky Wang; românescul „Bodrog” (2018, România), adus de regizorul Mihai Sălăjan; „Children of the fall” (2017, Israel), regia Eitan Gafny.

În afara competiției avem patru premiere naționale: „Overlord” (SUA, 2018), „Halloween” (SUA, 2018), „Goosebumps 2: Halloween bântuit” (SUA, 2018) și „Sfârșitul vine noaptea” (Franța, 2018). Toate acestea rulează în afara competiției și vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

JURIUL LUI DRACULA
Juriul va fi format din Mikko Aromaa, președintele juriului (Finlanda, Directorul festivalului Night Visions), Oana Giurgiu (România, regizor, producător, Directorul festivalului Lună Plină) și Caius Dobrescu (brașovean, poet, eseist și romancier, profesor universitar la Facultatea de Filologie a Universității din București, specialist în teoria literaturii). Jurații vor acorda trofeul pentru cel mai bun film din competiția de lungmetraj, în valoare de 1.000 de euro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută