Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premierele săptămânii 5-11 octombrie la Cinema One

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premierele săptămânii 5-11 octombrie la Cinema One Share Premierele săptămânii 5-11 octombrie la Cinema One


 

 

Săptămâna aceasta filmele fac cinste ecranizărilor ce au rulat zilele anterioare. Ne întâlnim cu un nou Venom, ne amuzăm cu Johnny English, asistăm la prima misiune Nasa și mergem la hotelul El Royale. Cinema One, gazdă perfectă ce găzduiește aproximativ 1500 de locuri, face ca experiența noastră la film să fie grozavă.

Johnny English lovește din nou

Filmul apare la 15 ani de la primul și la 7 ani după al doilea.

Este cel de-al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, o parodie la seria cu James Bond ( chiar dacă aduce și a Mission Impossible). Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Dacă vreți, el este un erou de circumstanță, fiindcă apare din senin de nicăieri dar îmbrățisează-  neîndemânatic- toate aventurile pentru ca misiunea să aibă succes. Fără doar și poate, așa cum ne obișnuise cândva caracterul personajului Mr. Bean, Johhny English e amuzant. Ce l-a consacrat pe Atkinson în acest rol a fost tocmai naturalețea cu care personajul se comportă în situații limită, nu cu același sânge, stil și mașini de care a avut parte cunoscutul Bond, James Bond.

Venom

Știm deja că Venom e un soi de convenție, ceva ce unește două ființe ce conviețuiesc în simbioză, un om și un alien; dacă vreți ceva mai generic, e un Yin-Yang.

Mi-a plăcut de Venom, încă din al treilea film marca Spider-man din anul 2007, cu Tobey Maguire, atunci când substanța simbiotică îl atacase pe Peter Parker după ce îl parazitase pe Eddie Broke. Gazda îndeamnă aproape mereu la compasiune, pe când Venom (deci alter ego-ul gazdei)  nu este decât o substanță atroce menită să facă rău. Ei bine, Venom face același lucru aici, doar că gazda nu are nici o legătură cu Spider Man. ’’Înveninatul’’ nu este nimeni altcineva decât arătosul Tom Hardy, un jurnalist care investighează cercetările unui sinistru om de știință (Riz Ahmed), care face experiențe pe o stranie materie neagră extraterestră. Noul jurnalist Eddie Broke ajunge în contact cu aceasta. De aici, o serie de întâmplări ieșite în comun.

First Man

Filmul este realizat de Damien Chazelle, cel care a regizat și La la Land cu același Ryan Gosling.

Scris de Josh Singer, laureat Oscar pentru ’’Spotlight’’și produs de  Wyck Godfrey & Marty Bowen ‘’The Fault in our stars’’’, filmul se concentrează pe Neil Armstrong și prima misiune Nasa. Sunt convinsă că acest film va fi foarte vizionat, poate fiindcă se concentrează pe perioada 1961-1969, atunci când  națiunea americană asista la cea mai importantă misiune din istorie. Mai mult, pentru că tema primul om pe lună este cel mai controversat subiect din sfera reușitelor omenești.

Bad Times at the El Royale

Hotelul în care nimic nu este ce pare a fi

Realizat de Drew Gaddard, cel care a dat lovitura cu proiectele ,,Daredevil’’ și ,, The Martian’’, filmul are un subiect mai mult decât interesant fiindcă urmărește niște personaje aparent obișnuite, necunoscute, care împart același numitor comun:  spaima și faptele pe care trebuie să le asume, într-un fel sau altul, fiecare dintre ele. Excelent realizat, cu suspans și mult mister, filmul îi are în distribuție (printre alții) pe: Jeff Brideges, Chris Hamsworth și Dakota Johnson.

Ne vedem la cinema?

 

 Anna Antal,

Redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută