Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/09/2018
Arhiva Zile si Nopti

Un început de an școlar alături de polițiști

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Un început de an școlar alături de polițiști Share Un început de an școlar alături de polițiști


 

Deschiderea noului an şcolar oferă poliţiştilor un bun prilej de a le ura celor mai mici cetăţeni, precum şi dascălilor lor, cât mai multe realizări în noul an de învăţământ! Pentru Poliţia Brașov, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul anului şcolar 2018-2019, o prioritate. Vor continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli.

Colaborarea permanentă pe care o vor avea cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii va asigura premisele unui parteneriat eficient care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs. Pe tot parcursul anului, vor organiza întâlniri şi dezbateri cu elevii pentru a contribui la însuşirea de către aceştia a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase. În cazul în care, însă, se înregistrează incidente, nu ezitaţi să semnalaţi aceste fapte Poliţiei şi conducerii şcolii pentru a preîntâmpina amplificarea lor.Pentru situaţii de urgenţă, care reclamă prezenţa şi intervenţia rapidă a poliţiştilor, apelaţi numărul unic 112.

La fel de importantă este şi implicarea dumneavoastră, a părinţilor. Educaţia primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor decât toate cuvintele şi explicaţiile ulterioare. De asemenea, printr-o comunicare constantă cu cadrele didactice, puteţi corija, în timp util, eventuale comportamente deviante ale copiilor care, altfel, le-ar afecta evoluţia şcolară.

Responsabilitatea pentru siguranţa elevilor ne revine tuturor: autorităţi locale, profesori, părinţi, poliţişti. Cu toţii vrem să-i ştim protejaţi, la adăpost de orice pericol. În ceea ce îi priveşte pe cei din Poliția Română, își doresc să conlucreze pentru un mediu şcolar în care profesorii să-şi predea cursurile în condiţii optime, iar copiii să se întoarcă cu bine acasă. Poliția Română le urează tuturor elevilor un an școlar plin de împliniri, ferit de incidente şi numai note bune!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută