Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Premierele săptămânii 27-31 august la Cinema One

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premierele săptămânii 27-31 august la Cinema One Share Premierele săptămânii 27-31 august la Cinema One


Săptămâna aceasta se declară foarte zbuciumată în materie de filme. „Aurora Borealis” ne dă o lecție de introspecție, „Legenda lui Slender Man” ne face să fim mai precauți decât săptămâna anterioară, iar Norm ne duce, de această dată, de la Polul Nord la New York. Cinema One, gazdă perfectă ce găzduiește aproximativ 1500 de locuri, face ca experiența noastră la film să fie grozavă.

Aurora Borealis

Aparent, în film este vorba despre o relație fiică-mamă atinsă de decreptitudinea celei din urmă, după ce aceasta intră în comă. Dar nu, aici este vorba despre o femeie ce va avea o descoperire de sine. Maria, mama Olgăi, este cea care în Europa cincizecistă înfruntă un climat politic mai mult decât dificil. Femeia, lipsită de orice putere, hotărâtă să supraviețuiască, fuge din Ungaria la Viena. Maria se luptă să ascundă trecutul, în timp ce Olga e gata să-l descopere. Regizoarea Marta Meszaros a câștigat Ursul de Aur la Berlin în anul 1975 și Marele Premiu al Juriului la Cannes în 1984.

Legenda lui Slender Man

Slender Man este un mit urban. Inițial, a fost un personaj  inspirat din cărțile H.P. Lovercraft. Mai târziu, în anul 2009, a renăscut în peisajul modern datorită unei meme ce sugera o ființă slabă, extrem de înaltă, fără față, ce avea ca scop să urmărească și să traumatizeze copiii și adolescenții. Filmul „Slender Man”, regizat de Sylvian White, este un horror de înaltă clasă. Într-un mic oraș din Massachusetts, un grup de prietene parcurg – în glumă – un întreg ritual pentru a-l invoca pe Slender Man.

Norm de la Polul Nord 2. Cheia Orașului

Dacă în anul 2016, Trevor Wall a venit cu o animație tare simpatică despre ursul polar Norm, care era nevoit să pornească într-o călătorie plină de aventuri ce îl purta până în îndepărtatul New York, iată că doi ani mai târziu, Norm e proaspăt încoronat rege în Antarctica și se duce în America, unde urmează să primească cea mai mare distincție: cheia orașului. Cu ajutorul prietenilor săi, ursul polar pornește într-o misiune plină de adrenalină.

Alpha

Filmul urmărește o poveste despre supraviețuire de acum 20.000 de ani, chiar în timpul ultimei ere glaciare. În timpul primei sale vânători, considerată o adevărată inițiere  de către tribul său, Keda este rănit și considerat mort după ce vânătoare sfârșește groaznic. Trezindu-se singur și departe de tribul său, el trebuie să învețe să trăiască. Lucrurile iau o întorsătură atunci când un inamic îi devine aliat. Tânărul Keda va învăța să supraviețuiască alături de un lup cu care va dezvolat o prietenie bazată pe încredere. Regizorul Albert Hughes este cel care a regizat și fimul The Book of Eli, film de referință.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută