Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Festivaluri în cetate la care să mergi în weekendul 24-26 august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivaluri în cetate la care să mergi în weekendul 24-26 august Share Festivaluri în cetate la care să mergi în weekendul 24-26 august


Înainte să devenim nostalgici din cauza capriciilor pe care probabil le va aduce toamna, suntem așteptați la unele evenimente ce se vor desfășura chiar aici, în cetățile din județul Brașov. Istoria tumultoasă din spațiul românesc medieval a făcut ca domnitorii să se îngrijească de apărarea orașelor cu importanță strategică și ne-a lăsat să ne bucurăm de o moștenire medievală: cele mai frumoase cetăți fortificate. Toate vor avea loc în acest sfârșit de săptămână, așa că vă propun lista aceasta pe care am întocmit-o cu gândul la scrisul caligrafic citit repede de pe papirus.

Festivalul Dacic | Cetatea Râșnov, 25-26 august
Cu ziduri puternice, de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor atacurilor și a salvat viața celor care s-au adăpostit aici. Astăzi, prin mici artificii moderne, o putem vedea restaurată la vechea sa glorie. Festivalul Dacic 2018 va avea loc în Grădina Cetății Medievale și va reuni grupuri de reînscenare istorică care vor oferi publicului o mostră de viață autentică dintr-un campament militar. Materiale documentare, drapele arborate și multe corturi. Festivalul se va desfășura timp de două zile, iar programul îl puteți consulta aici.

Zilele Cristianului | Cristian, 24-26 august
Dacă am început cu Râșnovul, trebuie să știți că avem ce vizita și mai aproape, la doar 13.5 km de Brașov, în Cristian. Se ajunge aici într-o plimbare de un sfert de oră cu mașina. Vechea așezare săsească este cunoscută pentru bătrâna biserică fortificată din secolul al XIII-lea și pentru C’Art Fest, poate cel mai mare festival de cultură din județ. În Piațeta din Cristian au loc Zilele Cristianului: trei zile în care veți găsi ateliere pentru copii, produse tradiționale și  meșteșugari. Atracția evenimentului este lista cu artiștii invitați: Alex Velea, Andra, Trupa Calendar, 3 Sud Est și mulți alții. Programul îl puteți consulta aici.

Cetatea Feldioara
Aici am trișat, nu există un eveniment. Dar profit de ocazie pentru a vă spune că aceasta poate fi vizitată de la 1 august. Cetatea este deschisă pentru prima dată în ultimii 30 de ani. Se spune că numele localității vine de la cuvântul maghiar „foldvar”, care înseamnă „cetate de pământ”. Cetatea din Feldioara a fost construită în secolul al XIII-lea, fiind cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania – Țara Bârsei.

Anna Antal,
redactor Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută