Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

CityLife |Evenimente în perioada 27 iulie – 9 august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CityLife |Evenimente în perioada 27 iulie – 9 august Share CityLife |Evenimente în perioada 27 iulie – 9 august


 

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă topesc și mă preling pe asfaltul încins pe timp de vară, îmi lipsește energia de a face lucruri și parcă aștept ca pe ceva salvator zilele cu ploaie, tunete și fulgere. Atunci ies din casă, merg prin ploaie, sunt mult mai activă decât în restul timpului.

Când grija principală nu e ca bronzul să fie uniform, evenimentele culturale sunt întotdeauna alternativa pe care eu o văd ca pe o variantă câștigătoare. Alternativa la orice. Găsești, în orice oraș te-ai afla, concerte gratuite sau nu, ceva inedit de văzut sau de ascultat, o expoziție pe lângă care ceilalți trec nepăsători, dar care ție ți-ar putea spune multe.

Ce ziceți, dăm o șansă culturii vara aceasta?

 MUZEU TEMPORAR: Muzeul Iluziilor Optice

Între 1 și 11 august, la Brașov funcționează primul Muzeul al Iluziilor Optice din România, în cadrul căruia vizitatorii pot participa, datorită caracterului interactiv, la mici experimente prin care să înțeleagă mai bine iluziile. În inventarul acestui muzeu se numără iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff și un theremin, dar nu numai. Conceptul este nou la noi în țară, iar durata lui de viață la Centrul Lux Divina este de scurtă durată: 1-11 august 2018. Toate „exponatele” pot fi testate la Sala Parc din cadrul Centrului Lux Divina, iar vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

MAGIE & STAND-UP: Andy @HOF

Pe 5 august, de la 19, la HOF, în inima orașului, vine un show complex, de stand-up și magie, prezentat de Andy. Cu experiență de 10 ani în acest domeniu, Andy este de fapt un IT-ist extrem de pasionat de jocul cu mintea spectatorului. Spectacolul este recomandat celor care au împlinit deja vârsta de 18 ani, iar informații suplimentare poți obține de la cei de la HOF: 0722 655 511.

CONCERT: Doyle @Rockstadt Extreme Fest

Cunoscutul chitarist Doyle Wolfgang Von Frankenstein vine la Rockstadt Extreme Fest cu „As We Die World Abomination Tour ” – pe 5 august, de la ora 19, la Râșnov, acolo unde are loc Rockstadt Extreme Fest, cel mai mare și frumos festival rock de la noi. Abonamentul pentru perioada 2-5 august costă 300 lei și poate fi achiziționat de pe site-ul omonim al festivalului.

CONCERT: The Fallen Prophets

Pe 4 august, The Fallen Prophets, trupa din Africa de Sud, vine la Rockstadt Extreme Fest 2018. Îi vedem pe scena principală, începând cu ora 16 – Strada Cetății, tot Râșnov, acolo unde începutul lunii august este sinonim cu dezlănțuirea talentelor internaționale de pe scena rock contemporană – nume mari, atmosferă extremă, rock bun. Un eveniment de neratat în totalitate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.