Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Balcanul – în vizite gastronomice | Gusto pizza & pasta

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Balcanul – în vizite gastronomice | Gusto pizza & pasta Share Balcanul – în vizite gastronomice | Gusto pizza & pasta


 

Servus,

La recomandările mai multor amici gurmanzi și în căutarea lor și a mea de pizza faină, m-am îndreptat către Gusto pizza & pasta. De mult am simțit o nevoie nesatisfăcută de pizza bună, în Brașov fiind câteva locuri cu pizza decentă, dar și prea multe sub standardul oricărui sistem calitativ.

Totul cred că pleacă de la comoditatea bucătarilor și propietarilor de pizzerii care se aprovizionează bine-merci și comod doar din cele mai renumite supermarketuri, cu ingrediente pompate cu conservanți, pentru a avea o durată de depozitare cât mai lungă, deci pierderi cât mai mici, dar cu sacrificiul unui produs corect…

Cu atât mai mult cu cât mai peste tot găsim o pizza îndoielnică, mă bucură un loc cu o pizza preparată cu ingrediente și mijloace corecte. Localul Gusto este amenajat fără prea mari pretenții, însă are tot ce îi trebuie pentru a te bucura de o pizza, chiar și o mică terasă.

Pentru blat erau două opțiuni, cea cu făină integrală și semințe, bogată în fibre, și cea de blat simplu – cu făină albă. Am comandat o pizza cu mozzarella de bivoliță, aprovizionată de la Transilvania Lactate, Rupea, cu sos de roșii și șuncă, prosciutto cotto cu blat simplu. Mi-a plăcut aluatul, bine proporționat, gustos, elastic, cu o textură plăcută și o formă apetisantă în farfurie. Mozzarella de bivoliță a legat gustos preparatul și a fost generos dimensionată în preparat. Șunca a fost tăiată foarte subțire și odată cu coacerea a avut accente crocante foarte plăcute. Blatul a fost subțire, cum îmi place, copt bine, crocat la exterior, dar fără a fi uscat sau înmuiat în zeamă.

Probabil să fie acum printre cele mai reușite pizza de la noi din oraș, oricum, merită încercat. Am încercat și o porție de paste cu sos de roșii și mozzarella. Au fost fierte corect, al dente, dar poate mi-ar fi plăcut mai mult să fi fost preparate cu paste proaspete și nu cu uscate; oricum, un preparat corect.

Pentru pizza, prezentarea ia 9,5/10, iar pentru complexitate îi acord tot 9,5/10. Pastelor le dau 8/10 pentru prezentare și 8,5/10 pentru complexitate.

Pizza e de departe un preparat reușit la un preț mai mult decât corect, existând prețuri și opțiuni pentru toate gusturile și buzunarele.

 Până la pizza viitoare, Balcanul

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută