Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Squash-ul, unul dintre cele mai sănătoase sporturi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Squash-ul, unul dintre cele mai sănătoase sporturi Share Squash-ul, unul dintre cele mai sănătoase sporturi


 

 

În 2003, revista Forbes a afirmat că squash-ul este unul dintre cele mai sănătoase sporturi. Acesta este recunoscut de către Comitetul Olimpic Internațional și este pe lista sporturilor ce urmează a fi incluse în programul Jocurilor Olimpice.

Sport rapid ce se joacă cu o minge de cauciuc într-un teren cu patru pereți, squash-ul a fost jucat pentru prima dată în anul 1820 în Harrow, Anglia.

Dacă terenul nu este outdoor, și ar fi indicat să nu fie astfel, atunci trebuie să fie o suprafață de joc împrejmuită de patru pereți. Mai mult, terenul are demarcații ce sunt relevante pe durata serviciului.
Cum le identificăm?
Există o linie frontală ce separă terenul și duce la trei boxe: jumătatea frontală, sfertul posterior stâng și sfertul posterior drept; boxele mai mici sunt folosite pentru serviciu. Linia de out se regăsește de-a lungul părții superioare a peretelui frontal și coboară de-a lungul celor doi pereți laterali. Mingea care lovește deasupra sau pe linia de out, pe oricare dintre pereți, este considerată în afara suprafeței de joc. Linia de jos, de pe peretele frontal, marchează partea superioară a zonei metalice- o fâșie de 50 cm înalțime care reprezintă de asemenea zona de out. Astfel, zona metalică poate fi considerată analoagă fileului de la alte sporturi cu racheta, precum tenisul. 

Pentru ca serva să fie corectă, unul dintre picioarele celui care servește trebuie să fie în terenul de serviciu ales anterior sau să atingă orice linie a spațiului respectiv. Mingea trebuie să lovească peretele frontal între linia de serviciu și linia de deasupra ca apoi să aterizeze în sfertul opus de teren. Se pot juca 3 sau 5 seturi, sistemul de punctare fiind asemănător cu cel de la tenis, cu excepția faptului că punctele sunt obținute dacă,în timpul jocului, cel care primește serva nu reușește să lovească peretele frontal.
Mingea depinde foarte mult de nivelul jucătorilor: celor avansați li se recomandă mingi galbene( cu mobilitate scăzută), iar începătorilor li se recomandă cele roșii sau albastre fiindcă sunt foarte elastice.

Unde ne putem juca?
La centrul recreațional WePlay, pe str. Turnului nr.5 (după Poliție- pașapoarte). Program: L-V 09.00- 21.00, Sâmbătă 09.00- 16.00. Un teren de squash
Preț/teren o oră: 58 lei
Preț/teren în week-end: 49 lei
Abonament 5 intrări: 248 lei
Abonament 10 intrări: 458 lei
Abonamentele pentru sporturi au valabilitate nelimitată și sunt transmisibile.

Gym Puls oferă două terenuri de squash , pe str Carpaților 93 A 
În intervalul orar: 08.00- 16.00
Preț/ teren o oră: 12 lei
Abonament nelimitat: 140 lei
În intervalul orar: 17.00- 22.00
Preț/ teren o oră: 30 lei
8 ședințe- 210 lei
12 ședințe- 340 lei
16 ședințe- 430

Ne vedem la squash?

Squash-ul, unul dintre cele mai sănătoase sporturi

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.