Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Moksha – Ivo Neame [recenzie album]

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Moksha – Ivo Neame [recenzie album] Share Moksha – Ivo Neame [recenzie album]


 

Am prins cu toții, sper, fenomenul Phronesis, incredibilul trio din care se remarca, printre altele, stilul pianistului Ivo Neame. Spontan, complex și foarte tehnic, cu o creativitate care, iată, trebuia să se extindă și în afara puternicului grup internațional. Revenit la rolul de lider de grup, Neame ne prezintă ceva desprins de ceea ce am auzit pâna acum la Phronesis sau Marius Neset, unde are un rol de referință.

Compoziții labirintice, executate cu stil și concentrare, reflectând pe tema sugerată și din titlul provenit din sanscrită, Moksha, care se referă la ciclul marcat de viață, moarte și renaștere. Saxofonul tenor secondează pianul în plan melodic, iar scriitura ne ține permanent atenți, pentru a nu pierde secvențele irepetabile. Numai dacă ne gândim la personalitatea muzicală a lui Ivo Neame și deja primim acest album cu entuziasm. Singura pauză de „respiro” este indicată doar între audițiile integrale ale acestui album. Restul are intensitatea pe care doar jazz-ul modern, reprezentat la superlativ, o poate avea.

Berti Barbera

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.