Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Programul FFIR2018 ziua 4 pe 23 iulie la Râşnov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Programul FFIR2018 ziua 4 pe 23 iulie la Râşnov Share Programul FFIR2018 ziua 4 pe 23 iulie la Râşnov


A patra zi a Festivalul de Film şi Istorii Râşnov 2018 vă propune 5 filme, 1 dezbatere și o piesă de teatru!

Începem de la 10AM, în Cinematograful “Amza Pellea”, Râşnov cu: “Omul de marmură “, despre o tânără studentă la regie film, care îşi face filmul de diplomă despre Mateusz Birkut şi Polonia în perioada stalinistă.

De la 1PM, în Cinematograful “Amza Pellea”, Râşnov avem proiecția filmului Emilia –  „Acest film ne reamintește de obligațiile fiecăruia dintre noi: să ne apărăm libertatea, a noastră și a celorlalti”, a spus, după vizionare, Dalia Grybauskaitė, președintele Lituaniei, astăzi țară liberă, independentă și membră a UE. 

Ora 3PM, în Cinematograful “Amza Pellea”, Râşnov – Mărturii despre o viaţă exemplară: Corneliu Coposu: „În timpul detenţiei, am trecut de multe ori pe lângă moarte. Acest lucru îţi dă o linişte, o seninătate spirituală şi o înarmare cu o rezistenţă absolut inexpugnabilă, după ce defilezi prin toată gama de torţionari.

 
Ora 6PM în Cinematograful “Amza Pellea”, Râşnov –1950: Revolta naționalistă – Cinci portoricani, care au participat la insurecția naționalistă din 1950 pentru eliberarea teritoriului Puerto Rico de sub administrația Statelor Unite ale Americii vorbesc despre istoria acestei bătălii uitate şi consecinţele pe care înfruntarea celui mai puternic guvern din lume le-a avut asupra lor.
 
Ora 9PM în Grădina Schubz (Râşnov) avem spectacolul de teatru “Ileana, Principesă de RomâniaSpectacolul despre viaţa principesei Ileana este o evocare plină de farmec şi dramatism a principalelor momente din viața autoarei şi a istoriei trăite.
 
Seara o încheiem cu Filmul Ziua decisivă de la ora 21:20 în Cinematograful “Amza Pellea”, Râşnov – “Ziua decisivă” vorbeşte despre câteva dintre momentele cruciale ale carierei lui Sir Winston Churchill, care au coincis cu momente cruciale ale Europei, ale lumii libere, în general. 

Programul integral AICI

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.