Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Elitele muzicii clasice mondiale, pe scena brașoveană | Musica Kronstadt 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Elitele muzicii clasice mondiale, pe scena brașoveană | Musica Kronstadt 2018 Share Elitele muzicii clasice mondiale, pe scena brașoveană | Musica Kronstadt 2018


În perioada 2-9 august, Festivalul Internațional Musica Kronstadt 2018, ediția a V-a, ROMÂNIA 100, ediție dedicată centenarului Marii Uniri aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Duisburger Philharmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Conservatorul Giuseppe Verdi – Milano, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Opera Brașov.

Co-organizatori ai acestui proiect sunt Institutul Cultural Român București și Lions Club Brașov.
Festivalul oferă o agendă unică de 8 concerte gratuite întregii comunități, o Academie de Vară alcătuită din masterclass-uri la instrumentele de suflat: oboi, clarinet, fagot, corn, precum și cursuri de corepetiție, cursuri de muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, acestea fiind destinate unui număr aproximativ de 50 de cursanți din România.
Anul acesta sunt găzduiți doi compozitori cu statutul de „compozitor în rezidență” în cadrul acestui proiect, este vorba de DAN DEDIU – România și BAUDIME JAM – Franța.

Elitele muzicii clasice mondiale, pe scena brașoveană | Musica Kronstadt 2018

În premieră națională, printr-un concurs de interpretare artistică, Festivalul și Academia “Musica Kronstadt 2018” oferă premii in valoare de 5000 de RON celor mai merituoși cursanți. Ludovic Armin Cora (foto articol) susține financiar acest concurs. Publicul meloman, alături de juriul Academiei, este invitat să jurizeze acest concurs care va avea loc la Liceul Vocațional „Tudor Ciortea” Brașov în data de 8 august, orele 10:00.
Un aspect unic la nivel național constă în expoziția de tehnică instrumentală și accesorii.
Această ediție de festival este dedicată regretatului compozitor Liviu Dănceanu, care ne-a părăsit prematur anul trecut. Acesta a fost invitat de onoare al Academiei | Festivalului Internațional MUSICA KRONSTADT 2017.

Ce este? Festival-concurs pe care Ludovic Armin Cora îl susține financiar.
De ce să mergi? Dacă ești meloman, e un must attend.
Ce e inedit? Ediția îi este dedicată lui Liviu Dănceanu, cel care a fost invitat de onoare al ediției 2017.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.