Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului Share 730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului


Pe 9 iunie 2018, în fața Cetății Făgăraș, s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a concursului caritabil de ciclism Bikeathon Țara Făgărașului. 730 de bicicliști au pedalat pentru cele 16 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Suma mobilizată până acum este de 161.756 lei, obținută din proiecte, sponsorizări și donații. Anul acesta, peste 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate. Donații se mai pot face până pe 30 iunie 2018, aici

730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului

Bikeathon Țara Făgărașului este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Sistemul de funcționare este următorul: organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi bicicliștii aleg cauza pentru care se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriții lor. Până acum, evenimentul a finanțat 52 de proiecte, cu peste 175.000 lei și a adus laolaltă 1.783 de bicicliști.

Cei 730 de bicicliști au pedalat într-una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate pe parcursul întregii zile. Cei mai mulți bicicliști au fost din Făgăraș, urmând orașele: Victoria, Brașov, Sibiu, București.

730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului

Deși a fost o zi sufocantă, sutele de bicicliști, alături de susținătorii lor, au populat zona Cetății Făgărașului și s-au bucurat de vreme, de competiție, de entuziasmul copiilor care au țopăit nerăbdători, așteptând startul și la categoria lui. 

La cursa de 70 de kilometri au participat 18 bicicliști, cursa fiind câștigată de Vlad Alexandru Mateiu la masculin și de Mirela Isopescu la feminin. 39 de bicicliști au pedalat la cursa de 46 de kilometri și 72 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 319 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 281 de copii.

Anul acesta Bikeathon a depășit granițele țării! Românii din diaspora s-au mobilizat, iar o echipă alcătuită din 16 români a pedalat în Ingolstadt, Germania și a reușit să strângă 300 de euro pentru proiectul „Aproape de copii –mobilier nou pentru Pediatrie”.

730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului

La finish i-au așteptat pe toți medalii mari și frumoase, realizate din ceramică, opere de artă pe care toți cei care au terminat cursa să le păstreze ca amintire a faptelor făcute și a efortului depus pentru binele comunității.

Proiectul care a reușit să adune cele mai multe fonduri până acum, 17.879,5 lei, este ”Tinerii Mileniului III”, urmat de ”Ghiozdănelul Călător” cu 15.497,5 de lei și de Asociația Club Sportiv Oltul Făgăraș cu 7.482 de lei.

Cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani, a fost desemnat Motoc Ștefan Cristian, cu suma de 5.000 de lei. El a câștigat o bicicletă Pegas pentru copii și o excursie alături de familie la Legoland Germania, pe care a hotărât să le doneze! La categoria adulți, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este Ana Borca, cu suma mobilizată de 11.770 de lei care a câștigat o bicicletă oferită de Pegas!

730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului

Pentru prima dată la Bikeathon au pedalat și utilizatori de scaune rulante, ceea ce reprezintă o premieră anul acesta, o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor. Anul acesta, 6 persoane în scaune rulante sau handbike au pedalat 4 kilometri pe traseul cursei populare.

Ediția a V-a a evenimentului a fost un succes pe care îl vor repeta organizatorii, cu siguranță, și la anul – având în vedere istoria de până acum a competiției, ne așteptăm cu toții ca în 2019 să fie peste 1000 de bicicliști, iar fondurile mobilizate să fie și mai semnificative!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.