Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări Share Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări


Nightlosers au concertat în Deane’s, în Brașov – aici unde au urcat pe scene de fiecare dată când au avut ocazia, încă de la începuturi.

Nightlosers este o trupă înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno românești, maghiare și țigănești.

" "

Care este orașul vostru preferat pentru concerte? Promitem că nu ne supărăm dacă nu-i Brașovul, dar vrem să știm de ce, dacă nu.

Nu putem spune că avem un oraș preferat, dar într-adevar acum cîțiva ani Brașovul a fost unul din orașele în care cîntam cel mai mult, țin minte că o dată am stat o săptămînă. Dar și acum Brașovul e în top ca frecvență de cîntări, de exemplu anul nou acolo l-am petrecut, cîntînd.

Care este cea mai ciudată pățanie în orașul nostru, ce v-a uimit ori marcat?

Am cîntat odată, acum mulți ani, prin ‘98 cred, într-un bar de aici. Am terminat cîntarea, am strîns instrumentele și boxele, le-am încărcat în dubă și am mai rămas la o ultimă bere, trebuie să fi fost vreo 3-4 dimineața. La un moment dat vine un domn la noi și ne întreabă cît costă să mai cîntam o repriză. Ne-am uitat unul la altul – tocmai ce umplusem duba cu scule după ce cîntasem vreo patru reprize – și am scos un preț prohibitiv din burtă, ca să-l liniștim pe om. Dar spre uimirea noastră a zis da. Ok, descărcarea! Și-am mai cîntat pînă la șase.

Ați spus că muzica voastră e o ciudățenie. Care e sursa de inspirație pentru ciudățenia voastră?

Toate tipurile de muzică pe care le ascultăm, de la blues la lăutărească, background-urile noastre diferite, oamenii pe care îi întîlnim și întîmplările noastre de pe drum, aici sau în lume.

Vreți să fiți „ciudați” sau asta vine natural, vă reprezintă?

Nu e nevoie să vrem să fim, din fericire vine natural, de-aia probabil că mai sîntem aici ca trupă.

Când și ce lansați nou?

Iarăși o întrebare grea. Noi sîntem cunoscuți pentru faptul ca scoatem rar materiale noi. Locuind în trei orașe diferite, să ne adunam pentru cîteva săptămîni în același oraș nu e lucru simplu. Dar anul ăsta ar cam fi cazul. În plus ne gîndeam să scoatem și un material live. N-am mai făcut asta pînă acum, iar la noi show-urile live sînt baza.

Din câte se vede din exterior, faceți ce vă place. Este acesta secretul fericirii?

Dacă nu ne plăcea, sigur n-o mai făceam, atît pot să spun. Dar nu știu dacă ăsta e un secret.

Ce ați face dacă nu ați cânta?

Fiecare dintre noi mai are talente ascunse, sînt sigur că ne-am descurca cumva. Glumesc, că norocul este că pînă acum nu s-a pus problema.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută