Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/03/2018
Arhiva Zile si Nopti

Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări Share Interviu Nightlosers: Brașovul e în top ca frecvență de cântări


Nightlosers au concertat în Deane’s, în Brașov – aici unde au urcat pe scene de fiecare dată când au avut ocazia, încă de la începuturi.

Nightlosers este o trupă înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno românești, maghiare și țigănești.

Care este orașul vostru preferat pentru concerte? Promitem că nu ne supărăm dacă nu-i Brașovul, dar vrem să știm de ce, dacă nu.

Nu putem spune că avem un oraș preferat, dar într-adevar acum cîțiva ani Brașovul a fost unul din orașele în care cîntam cel mai mult, țin minte că o dată am stat o săptămînă. Dar și acum Brașovul e în top ca frecvență de cîntări, de exemplu anul nou acolo l-am petrecut, cîntînd.

Care este cea mai ciudată pățanie în orașul nostru, ce v-a uimit ori marcat?

Am cîntat odată, acum mulți ani, prin ‘98 cred, într-un bar de aici. Am terminat cîntarea, am strîns instrumentele și boxele, le-am încărcat în dubă și am mai rămas la o ultimă bere, trebuie să fi fost vreo 3-4 dimineața. La un moment dat vine un domn la noi și ne întreabă cît costă să mai cîntam o repriză. Ne-am uitat unul la altul – tocmai ce umplusem duba cu scule după ce cîntasem vreo patru reprize – și am scos un preț prohibitiv din burtă, ca să-l liniștim pe om. Dar spre uimirea noastră a zis da. Ok, descărcarea! Și-am mai cîntat pînă la șase.

Ați spus că muzica voastră e o ciudățenie. Care e sursa de inspirație pentru ciudățenia voastră?

Toate tipurile de muzică pe care le ascultăm, de la blues la lăutărească, background-urile noastre diferite, oamenii pe care îi întîlnim și întîmplările noastre de pe drum, aici sau în lume.

Vreți să fiți „ciudați” sau asta vine natural, vă reprezintă?

Nu e nevoie să vrem să fim, din fericire vine natural, de-aia probabil că mai sîntem aici ca trupă.

Când și ce lansați nou?

Iarăși o întrebare grea. Noi sîntem cunoscuți pentru faptul ca scoatem rar materiale noi. Locuind în trei orașe diferite, să ne adunam pentru cîteva săptămîni în același oraș nu e lucru simplu. Dar anul ăsta ar cam fi cazul. În plus ne gîndeam să scoatem și un material live. N-am mai făcut asta pînă acum, iar la noi show-urile live sînt baza.

Din câte se vede din exterior, faceți ce vă place. Este acesta secretul fericirii?

Dacă nu ne plăcea, sigur n-o mai făceam, atît pot să spun. Dar nu știu dacă ăsta e un secret.

Ce ați face dacă nu ați cânta?

Fiecare dintre noi mai are talente ascunse, sînt sigur că ne-am descurca cumva. Glumesc, că norocul este că pînă acum nu s-a pus problema.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.