Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2018
Arhiva Zile si Nopti

Lacul Sfânta Ana – Un ținut de poveste în inima munților!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lacul Sfânta Ana – Un ținut de poveste în inima munților! Share Lacul Sfânta Ana – Un ținut de poveste în inima munților!


Singurul lac de origine vulcanică din România nu este foarte mare, dar te impresionează instant prin pitorescul culmilor montane și al pădurilor de brad dimprejur.

Lacul Sfânta Ana și împrejurimile sale sunt un exemplu pozitiv în turismul din România: drumuri dezăpezite, locuri de parcare, coșurile de gunoi golite la timp, puncte de belvedere minunat poziționate.

" "

Pentru că lacul se află oarecum în apropiere de polul frigului din România, ai toate șansele să găsești lacul înghețat. Aici se află una dintre cele mai lungi pârtii de săniuș din țară, are 2 km, iar cei mai curajoși ajung cu sania direct pe gheața de pe lac. Pentru urcare nu trebuie să-ți faci griji, săniile sunt tractate de mașini de teren până în vârful derdelușului.

La mică distanță se află renumita stațiune Băile Tușnad. Aici te poți aventura pe pârtia de schi sau poți opta pentru o plimbare cu sania trasă de cai pe trasee special amenajate, așa numitele ”poteci de cură”.

Tot în apropiere se află Peștera Sulfuroasă și stațiunea Balvanyos, locul ideal pentru tratamente, odihnă, drumeții sau practicarea sporturilor de iarnă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută