Pe Strada Republicii 38, o portiță de metal face trecerea către grădina de vară elegantă a Bistro-ului Albert. Aici zilele frumoase de toamnă pot fi relaxante și pot avea savoare. Nu mai mâncasem la Bistro Albert înainte, dar auzisem că mâncarea este bună, așa că am decis să încercăm ceva din meniu. Am ales un preparat ușor, dar care poate spune multe despre cum se gătește într-un loc: piept de pui cu ciuperci și cașcaval. Nimic sofisticat, dar care trebuia să aibă gust.
Un ospătar serviabil a luat comanda imediat, iar așteptarea a fost plăcută și scurtă (aproximativ 20 de minute) pentru că în grădină se auzeau ritmuri relaxante de jazz. Am remarcat de asemenea că majoritatea oaspeților erau străini. Câțiva spanioli de la o masă alăturată se tot minunau de frumusețile locului și mâncau cu poftă.
Am primit o farfurie cu două rulouri din piept de pui, care înveleau ciupercile champignon proaspete și cașcavalul topit. Gustul, excelent! Pieptul era suculent, iar ciupercile își păstraseră gustul fresh. Deci se poate să existe gust și într-o farfurie simplă.
Prețurile sunt puțin mai ridicate aici, și pretențiile la fel – dacă vrei calitate, trebuie să plătești, nu? Felul acesta costă 29 de lei, iar o apă minerală la 750 ml este 9 lei.
În serile plăcute de toamnă, petrecute la un pahar de vin în grădina acestui bistro sigur vei uita de orice grijă. Iar dacă acest preparat ușor a fost gustos, tind să cred că și celelalte rețete ale bucătarului sunt reușite.
Recenzie de Theodora Ștefan