Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Alexandru Ciobanu: Iubesc Bacăul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Alexandru Ciobanu: Iubesc Bacăul Share Alexandru Ciobanu: Iubesc Bacăul


Când după șase ani petrecuți în București, la studii, m-am intors în Bacău, mulți prieteni m-au intrebat de ce fac asta, neîntelegând farmecul pe care acest oraș il are asupra celor care il cunosc cu adevărat.

Bacăul reușește mereu să mă surprindă, dacă nu cu o stradă nouă, că de acum le cunosc pe toate, cu o locatie nouă, o atracție sau cu oameni noi, care au hotărât să se mute aici sau să se reintoarcă, fiecare cu experientele lui, punând câte o cărămidă la ceea ce am putea numi “farmecul orașului divers”.

Am să mă refer, spre exemplicare, doar la diversitatea culturală.

 În Bacău,spre norocul nostru, te bucuri de o viață culturală plină de evenimente. În afară de locațiile clasice, Teatrul Municipal George Bacovia, Teatrul de Vara Radu Beligan și Filarmonica Mihail Jora, în Bacău sunt multe pub-uri și locații care găzduiesc, periodic, spectacole artistice, evenimente culturale pentru toate gusturile. 

Acesta este și unul din motivele pentru care, anul 2017 devine unul important pentru băcăuani, deoarece Bacăul va purta titlul de “Capitala Tineretului în Romania”. Acest titlu  va aduce orașului peste 40 de evenimente cultural artistice, sportive, educaționale și antreprenoriale, dar și un cadru exceptional comparabil cu ceea ce se intamplă in principalele orașe europene.

Oraș fain, nu?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.