Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

Doar sfârșitul lumii: Filmul inspirat din piesa de teatru a lui lui Jean-Luc Lagrace

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Doar sfârșitul lumii: Filmul inspirat din piesa de teatru a lui lui Jean-Luc Lagrace Share Doar sfârșitul lumii: Filmul inspirat din piesa de teatru a lui lui Jean-Luc Lagrace


Juste la fin du monde (2016)

Doar sfârșitul lumii

Regia: Xavier Dolan

Cu: Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux

Gen film: Dramă

Durata: 97 minute

Premiera in Romania: 06.01.2017

Distribuit de: Independența Film

Tânărul regizor Xavier Dolan, noua revelație a cinematografiei mondiale, aduce pe marele ecrane o dramă despre un scriitor care își pregătește familia pentru moartea sa.

Filmul este inspirat din piesa de teatru a lui lui Jean-Luc Lagrace.

Louis a fost plecat de acasă timp de 12 ani, iar acum se întoarce, dar nu are vești bine. La o reuniune de familie anunță că nu mai are mult de trăit. Oamenii dragi lui demonstrează că nici în aceste momente tensionate nu pot asculta și iubi cu adevărat.

„Juste la fin du monde / It’s Only the End of the World”, de Xavier Dolan, se află pe lista scurtă la Oscarul 2017 pentru cel mai bun film într-o limbă străină, reprezentând Canada.

Alte 8 filme sunt în competiție: „Tanna” (Australia), „Land of Mine” (Danemarca), Toni Erdmann (Germania), „The Salesman” (Iran), „The King’s Choice” (Norvegia), „Paradise” (Rusia), „A Man Called Ove” (Suedia), My Life as a Zucchini (Elveția). 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută