Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

„Fiica regimentului”, bijuterie a belcanto-ului, pe scena Operei Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Fiica regimentului”, bijuterie a belcanto-ului,  pe scena Operei Brașov Share „Fiica regimentului”, bijuterie a belcanto-ului,  pe scena Operei Brașov


Miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 11.00, Opera Brașov îi așteaptă pe cei mici la spectacolul „Micuța Dorothy”, după „Vrăjitorul din Oz” de Frank L. Baum, pe muzică compusă de Marius Țeicu și un scenariu de Silvia Kerim. 

Miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 17.00, Opera Brașov vă invită la Muzeul „Casa Mureșenilor” la Recitalul de la ora 5 intitulat „Spune, inimioară, spune-mi”. Soprana Ioana Mărgărit, alături de actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche, va prezenta un program ce va aduce la lumină pagini muzicale românești de aur.

Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți.

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi prezentat spectacolul cu opera comică „Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti, pe un libret scris în limba franceză de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Jean-François Bayard. Premiera a avut loc pe 11 februarie 1840, la Opera Comică din Paris. A fost prima operă compusă de Donizetti (între anii 1838 – 1840, pe vremea când locuia la Paris), având un libret francez. „Fiica regimentului” a cunoscut un succes imediat, în parte și datorită celebrei arii de tenor „Ah! mes amis, quel jour de fête!”, de o deosebită virtuozitate vocală.

Luciano Pavarotti a cunoscut consacrarea deplină în 1972, pe scena Metropolitan Opera din New York. Atunci, îndrăgitul tenor a fost rechemat la rampă de 17 ori după ce a interpretat această arie! 

Preț bilete: 30 lei; 20 lei.

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.  Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.