Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Francofonia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Francofonia Share Francofonia


Titlu original: Francofonia

Regia: Aleksandr Sokurov

Cu:Vincent Nemeth, Benjamin Utzerath, Louis-Do de Lencquesaing

Gen film: Documentar, Istoric

Durata: 90 minute

Premiera in Romania 22 iulie 2016

Distribuit de CineEuropa

Francofonia – Un documentar despre soarta operelor de artă din Muzeul Luvru, în timpul ocupației naziste

În 1938, în preajma celui de-al doilea război mondial, pentru a evita consecințele catastrofale ale primei deflagrații, tablourile și obiectele din Muzeul Luvru sunt trimise pe ascuns în castele din țară, pentru a fi protejate de bombe, dar și de regimul nazist. Combinând imagini de arhivă și secvențe filmate, Francofonia spune povestea a doi oameni remarcabili: directorul Muzeului Luvru, Jacques Jaujard, și contele Franziskus Wolff-Metternich, ofițer al celui de-al Treilea Reich. Mai întâi inamici, apoi aliați, cei doi devin motorul din spatele protejării Luvrului în mijlocul unuia dintre cele mai sângeroase conflicte din istorie. „Cineastul rus Alexander Sokurov are darul de a transforma frământarea intelectuală în imagini spectaculoase”, scrie The New York Times.

Film premiat

„Francofonia” este cel mai recent film al renumitului regizor rus Alexander Sokurov, autorul filmului-cult „Arca rusească”. Documentarul a câștigat premiul Fedeora pentru Cel mai bun film european la Festivalul de la Veneția și a fost proiectat la Toronto, San Sebastian, Londra, Salonic sau Göteborg.

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută