Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/07/2016
Arhiva Zile si Nopti

Bac vs. vacanță

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Bac vs. vacanță Share Bac vs. vacanță


În fiecare vară românii se împart în două categorii importante: cei care se gândesc la Bacalaureat, fie că îl susțin fie că au pe cineva apropiat stresat de acest examen ce nu mai e de mult al maturității, și cei care își fac planuri de vacanță. Cei din urmă nu se gândesc nicio secundă că sunt unii care stau cu picioarele în ligheanul cu apă rece și învață de zor. Ei sunt siguri că vor sta cât de curând cu picioarele în apa răcoritoare a știu eu cărei mări.

Unii notează în calendar planificare concediului, alții datele examenelor.

" "

Chiar și presa națională împarte articolele în această perioadă în cele două categorii, cu articole pe teme precum: rezultate la Bac/perle la Bac/fraude la Bac și vârf de sezon estival/destinații exotice/vacanțe ieftine, etc.

Cam totul e despre Bac sau vacanță. Și în biroul nostru se discută ba despre cum se dădea Bacul pe vremea nu știu cui, ba despre unde e mai fain să pleci în vacanță. „Dacă dădeam eu Bac-ul acum, luam 10 la română, știam perfect să scriu despre romanul interbelic”, spune cineva. „Cu banii cu care mergi la mare la noi, pleci la Mediterană. Măcar scapi de fițele românești”, spune altcineva.

Ceva e sigur în toată discuția asta. Fără diplomă de bac va fi mai greu să pleci în vacanțe scumpe cu care să merite să te lauzi la birou ulterior. Și nici să lucrezi într-un birou nu prea ai șanse. Poate de vacanțe te lipești cumva, dar o carieră de succes sigur n-ai să ai. În funcție de categoria în care te afli când citești revista doar un gând îți mai transmit: sper c-ai trecut cu bine de examene sau că ți-ai programat vacanța meritată și acum zâmbești fericit și relaxat. Un vârf de sezon estival perfect să ai!

 

                         Theodora Ștefan, Redactor șef Zile și Nopți Brașov

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută