Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

O lună până la „vibrate!festival”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O lună până la „vibrate!festival” Share O lună până la „vibrate!festival”


25 de evenimente muzicale și artistice – concerte de muzică clasică și cross­over, expoziții, ateliere, performance, masterclass­uri și lansări de CD!

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival  se va desfășura, la Brașov, în perioada 19 – 26 iunie. 

Ediția 2016  propune publicului, timp de opt zile, reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveția, Olanda, Spania, Italia şi România. 

Publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Bastionul Țesătorilor, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi “sgraffito”, Colegiul Național “Andrei Șaguna”.  Vibrația muzicii se va face simțită și la Ceainăria Tipografia sau în noua sală Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi însă, nici spațiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf “Partizanul Roşu“.

Deschiderea vibrate!festival va avea loc la Aula Univesității „Transilvania”, în 19 iunie, unde studenții sunt principalii invitați, iar intrarea este gratuită, iar concertul de închidere va avea loc în fermecătorul Bastion al Țesătorilor, duminică, 26 iunie.

Sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră din Braşov, vibrate!festival vă invită la o seară specială – aniversarea a 30 de ani de carieră a sopranei Leontina Văduva.

vibrate!festival 2016 continuă și întâlnirile dintre arte începute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”.  În Piaţa Enescu vor avea loc expoziţii, ateliere de Terapie prin Artă, seri de performance, la care sunt invitați elevi, copii de la centrele de plasament și iubitorii de arte. În centrul Pieței Enescu va fi amplasată pe toată durata festivalului „pianina vibrate!”, la care vor avea loc miniconcerte ale artiştilor, elevilor şi… trecătorilor. Vor fi în total 24 de evenimente muzicale și artistice – concerte de muzică clasică și cross­over, expoziții, ateliere, performance şi două masterclass­uri de pian şi vioară.

La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

Biletele se pot procura deja online pe site-ul http://biletebrasov.ro, iar de la 1 iunie în locuri care vor fi anunțate ulterior. 

3 lei din prețul fiecărui bilet vor fi donați Hospice-ului „Casa Speranței” pentru îngrijirea bolnavilor incurabili.

Detalii despre festival poți afla pe www.vibratefestival.ro.

vibrate!festival este organizat de Asociația Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și cu Depoul de Artă Urbană.

Credit foto: Andrei PaulGalerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută