Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Noaptea muzeelor 2016 la Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noaptea muzeelor 2016 la Brașov Share Noaptea muzeelor 2016 la Brașov


Sărbătoarea nocturnă a muzeelor europene are loc sâmbătă spre duminică, 21-22 mai 2016. 

Anul acesta, evenimentul este marcat de o premieră, un ghidaj audio-video pe telefonul mobil în mai multe muzee din țară printre care se numără și cele din Brașov.

La Muzeul de Artă Brașov vei putea vizita expoziția „Muzeele pierdute”, sâmbătă, 21 mai 2016, între orele 18.00 – 24.00.

La Muzeul de Istorie, membri și voluntari ai Terra Dacica Aeterna vor realiza, începând cu ora 17.00, prezentări de armament și echipament militar antic și vor avea loc discuții despre daci, romani, sarmați și confruntările militare dintre aceștia.

Castelul Bran te invită la un tur nocturn și un concert de muzică instrumentală, în intervalul orar 20.00 – 00.00.

Pentru prima oară de la demararea proiectului european al Nopții muzeelor, la Brașov va fi deschis un muzeu toată noaptea: Casa Mureșenilor – Muzeul Imnului Național. Instituția oferă posibilitatea vizitării expoziției permanente dedicate familiei Mureșenilor și a expoziției temporare „Poveștile Arhivei”.

În cadrul acestei expoziții temporare vor fi expuse simultan și în premieră, cele mai valoroase bunuri culturale de patrimoniu deținute de muzeul brașovean, respectiv poezia lui Andrei Mureșanu, „Deșteaptă-te, Române!” și primul număr al ziarului „Gazeta de Transilvania” (12 martie 1838), monument al istoriei jurnalisticii din România.

De asemenea, brașovenii vor putea vedea o imprimantă 3D în funcțiune, la care se vor face demonstrații non-stop, pe toată durata evenimentului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.