Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/04/2016
Arhiva Zile si Nopti

Festival de film documentar la Braşov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festival de film documentar la Braşov Share Festival de film documentar la Braşov


Asociația ARTBURG aduce Festivalul One World Romania la Brașov, în perioada 13-15 mai. Acesta este singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România. Festivalul se desfășoară în fiecare primăvară la București si este urmat de numeroase proiecții în mai multe orașe din țară.

One World Romania vine pentru prima oară în orașul de la poalele Tâmpei cu filme proaspete, pline de emoție, presărate pe alocuri cu cinism și cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor. Ele tratează realitatea așa cum este ea, fără a o îndulci, modifica, înfrumuseța.

Pe o perioada de trei zile vom putea urmări 7 filme documentare de exceptie, proaspăt lansate la festivaluri de renume din lume. Sunt filme ce tratează problemele acute ale Europei și Orientului Apropiat – criza refugiaților, injustiția si violența domestică.

Intrarea la filme si evenimente este gratuită! One World Romania are loc la Hof Cafe, Centrul Cultural Reduta și Centrul Multicultural al Universității Transilvania. 

Proiecțiile sunt urmate de dezbateri pe temele filmului cu experți locali în diferite domenii. De asemenea vom avea o expoziție inedită, „Traseul refugiaților” al fotografilor Thomas Câmpean, Andrei Pungovschi și Mircea Reștea. Artistul brașovean George Roșu pregătește o expoziție de desene specială pe temele principale ale festivalului.

Conceptul festivalului One World Romania la Brasov este ca prin filmele pe care le proiectează și prin evenimentele organizate în jurul acestor proiecții să prezinte subiectul drepturilor omului într-o manieră accesibilă pentru un public cât mai numeros. 

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută