Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

Orizont – proiecție specială în prezența echipei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Orizont – proiecție specială în prezența echipei Share Orizont – proiecție specială în prezența echipei


Brașovenii sunt invitați la finalul săptămânii la proiecția specială a filmului Orizont, în regial lui Marian Crișan, la Cinemateca Patria. Filmul va începe la ora 19.00, iar la final actorul Andreas Hatházi, cel care interpretează rolul principal va sta de vorbă cu publicul. În cadrul secțiunii Question & Answer acesta va răspunde întrebărilor cinefilior curioși să afle detalii din culisele noului film românesc. 

Orizont este cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan. Filmul spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a Andrei (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul’, preiau în adminstrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.
Din distribuție mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.

„Cu un scenariu inspirat de nuvela Moara cu Noroc, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic”, declară regizorul Marian Crișan. „Filmul e construit pe intriga originală clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată și un soț care ajunge la extreme pentru a-și proteja familia”, mai adaugă Marian Crișan.

Biletele se pot cumpăra de la Cinemateca Patria cu 30 de minute înainte de film, la prețul de 10 lei. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.