Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

Află beneficiile Barre-ului în timpul sarcinii

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Află beneficiile Barre-ului în timpul sarcinii Share Află beneficiile Barre-ului în timpul sarcinii


Dacă în prezent aştepţi un bebeluş sau ai în plan în viitorul apropiat, felicitări!

Maternitatea este o călătorie absolut uimitoare, plină de provocări și de bucurii. Având un corp sănătos poţi trece mult mai uşor prin schimbările celor nouă luni.

Practicarea Barre-ului pe tot parcursul sarcinii poate fi un mod minunat de a-ţi menține nivelul de fitness și energie de-a lungul celor trei trimestre!

În timpul sarcinii:

Antrenamentul Barre întăreşte muşchii de bază, aşadar îţi echipezi corpul pentru a face față mai bine presiunii cauzate de greutatea copilului în creștere.

O musculatură dezvoltată reduce durerile de spate, prin antrenarea celor mai profunde straturi de mușchi de bază, responsabili de stabilizarea spatelui și pelvisului tău.

Exerciţiile de Pilates ajută la consolidarea centurii pelviene, responsabilă de a sprijinii intestinul, vezica urinară şi uterul atunci când copilul creşte şi se mişca în jos.

Ajută la îmbunătățirea echilibrului. Cu schimbările de greutate corporală și schimbările hormonale, șoldul tău se poate disloca uşor. Exerciţiile de Pilates și Barre te pot ajuta să iți stabilizezi echilibrul de bază.

Te învață să te relaxezi și să îţi controlezi respirația, un aspect foarte important pentru sarcină şi travaliu.

Un alt avantaj este menţinerea unei greutăţi sănătoase pe tot parcursul sarcinii.

Exerciţiile regulate și endorfinele te pot ajuta să ai o atitudine pozitivă faţă de creşterea în greutate datorată sarcinii.

Precauţii în trimestrul I:

Verifică întotdeauna cu medicul înainte de a face ORICE tip de exerciţii în timpul sarcinii.

Încetineşte mișcările. Simte-te liberă să te miști în ritmul propriu. Ascultă-ţi corpul.

Nu închideţi raza de mişcare când faceţi exerciţiile de tip stretching. Relaxarea hormonală în timpul sarcinii slăbeşte ligamentele de aceea este esențial să fii atentă în timpul exerciții la stretching.

Fii răbdătoare cu exercițiile de echilibru. Cu schimbările de greutate vei realiza că unele exerciții sunt mai dificile pentru echilibru (foloseşte-te de bara de sprijin).

Precauţii în trimestrul II:

Concentrează-te pe contracţiile muşchilor abdominali şi muşchilor pelvieni în efectuarea exercițiului. Dacă nu se poate, limitează gama de mișcare.

Evită coborârea pelvisului în punctul în care zonă de jos a spatelui se ridică de pe saltea (în special în timpul exerciţiilor de întindere un singur picior, foarfece, ridicare posterior, criss cross).

Limitează intervalul de exerciții de mișcare în timpul răsucirilor. De exemplu, criss cross.

Odată ce eşti în al doilea trimestru, este necesar să foloseşti elemente de recuzită pentru a menține partea superioară a corpului ridicată, astfel încât să nu te aşezi culcat pe spate. Se poate folosi o pătură, prosop, o rolă de spumă, care se poziţionează intre zona umerilor şi cap. Poţi aduce propria pernă în cazul în care te simţi mai confortabil.

Dacă aveți dubii referitor la anumite exerciţii, cel mai indicat este să nu le efectuaţi. Simte-te liberă pentru a te odihni şi pentru a-ţi alege exerciţiile pe care doreşti să le execuţi.

Spre mijlocul până la sfârșitul trimestrului al doilea de sarcină, Barre poate fi o clasă confortabilă pentru tine, deoarece petreci foarte puţin timp întinsa pe spate.

Precauţii în trimestrul III:

Păstrează în minte toate măsurile de precauție menționate pentru al doilea trimestru.

Adaugă o pătură suplimentară pentru a crea mai multă pantă spatelui.

Scade aria de mișcare pentru a nu jena creșterea copilului.

Ia în considerare să te axezi mai mult pe exerciţiile la bară. Dacă exerciţiile din culcat pe spate sunt complet inconfortabile, este indicat să le săriţi complet. Raportat la nivelul de fitness actual, veţi lucra suficient în timpul secţiunii de exerciţii la bară.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să ai o sarcină sănătoasă şi fericită.

Vă aştept cu drag la clasele mele de Barre şi la cursurile de nutriţie, special dedicate viitoarelor mămici.

Pentru orarul complet al claselor de Barre din cadrul Grand Fitness: http://www.nonafitness.ro/timetable/

Separat, începând cu 7 Martie 2016, vă aştept la Grand Fitness şi în cadrul unui nou program integrat denumit BURTICA ZEN. Burtica ZEN cuprinde: Curs de Barre, nutriţie, gimnastică pentru gravide, psihologie, atelier de pictură şi atelier de consiliere Reiki special pentru graviduțe. Pentru detalii şi înscrieri, la Recepţia Grand Fitness.

Cu mult drag,

Nona Trif

Instructor Barre Fitness & Nutriţionist & MĂMICĂ : -)

www.nonafitness.ro

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.