Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

7 moduri în care să petreci weekend-ul cu copilul tău

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 7 moduri în care să petreci weekend-ul cu copilul tău Share 7 moduri în care să petreci weekend-ul cu copilul tău


Dacă ești părinte atunci știi că cea mai mare fericire pentru copilul tău este să petreacă timp cu tine, să vă jucați, să ieșiți la plimbare, să povestiți. Copiilor le plac lucrurile și activitățile noi, așa că ne-am gândit la câteva care sigur i-ar încânta în weekend.

1. Mergeți dimineața la teatrul de păpuși sau la filmele de animație din oraș. Programele sunt deja anunțate: se joacă Tom Degețel, Cei trei purceluşi, Păcală în satul lui, iar la Cinemateca Patria sunt programate desenele Neînfricata Mulan și Albă ca zăpada și cei șapte pitici.

2. Petreceți câteva ore la locurile de joacă distractive din oraș. Copiii se simt bine în compania celor de vârsta lor, pot comunica, se pot juca în siguranță și își pot face prieteni noi.

3. Gătiți o prăjitură împreună și apoi serviți-o la masă familiei. Chiar dacă veți devasta puțin bucătăria, copiii sigur se vor distra și se vor mândri cu realizarea lor. Nu uita să le mulțumești pentru ajutor și să transformi toată această experienţă într-o joacă pentru ca pe viitor treburile din bucătărie să nu li se pară o corvoadă.

4. Mergeți împreună la o tură cu bicicleta sau cu rolele prin parc. Dacă vremea va fi frumoasă o să vă distrați de minune. Faceți poze în locuri speciale din oraș, iar seara povestiți celor dragi pățaniile de peste zi. Pozele vor fi dovada! 🙂

5. Învață-i jocurile copilăriei tale. „Elasticul”, „coarda”, „șotronul”, „Nu te supăra frate” sau chiar „Monopoly” pot fi alternative la jocul pe tabletă sau calculator.

6. Plecați din oraș împreună și mergeți să vizitați un obiectiv turistic. Dino Parc sigur va fi pe placul copiilor, dar și o vizită la Castelul Bran sau la Cetatea Rupea. Experiența va fi și educativă și relaxantă pentru toți.

7. Pictați împreună, jucați-vă cu plastilină, construiți o casă de păpuși din cutii de carton. Ideea este să realizați ceva împreună cu care copilul să se poată mândri mai apoi.

Acestea sunt doar câteva idei de petrecere a timpului liber împreună cu copiii. Gândește-te mereu la ce îți plăcea ție să faci când erai mic sau unde ți-ai dori să mergi acum dacă ai mai fi copil. Și când ai nevoie de puțină inspirație intră pe Zile și Nopți. Aici ai programul evenimentelor din oraș, inclusiv al celor dedicate copiilor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută