Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Viața prin ochii lui Levi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Viața prin ochii lui Levi Share Viața prin ochii lui Levi


E greu să crezi că astăzi există cu adevărat oameni optimiști, care cred doar în adevăr, care nu își ghidează viața după normele societății, care nu cred în tipologii și stereotipuri. Te anunț însă că un tânăr de 20 de ani, din Brașov, are o adevărată filosofie de viață bazată pe aceste concepte. Levi Elekes, adevărată vedetă în mediul online, are sute de mii de vizualizări pe canalul său de Youtube, unde publică videouri în care dezbate diverse subiecte din viața de zi cu zi. Nu dă sfaturi oamenilor ci doar expune punctele sale de vedere.

Am fost curioși să îl cunoaștem și l-am invitat la o discuție prietenească în oraș. Ne-am întâlnit la o cafea (el a băut apă) și am povestit. Am povestit mai mult decât aveam inițial în plan, pentru că ideile lui de viață m-au provocat să îi adresez mereu alte întrebări. În niciun caz nu am avut impresia că vorbesc cu un tânăr abia trecut de anii adolescenței, ci cu un om școlit, cu multe tratate de filosofie la activ, cu nopți nedormite petrecute citind. Dar povestea nu e chiar așa…

Levi are 20 de ani, face clipuri din 2011, atunci când în România nu existau atât de mulți vloggeri. A fost la început colaboratorul lui Mikey Hash (Doza de Has), apoi a început să se ocupe de promovarea online a mai multor persoane publice din România. Diferența este că Levi nu face filmulețe amuzante. Spune că i s-a părut interesant să le vorbească oamenilor prin intermediul internetului. Are un discurs bun, deși spune că cititul nu a contribuit la asta.

Nu câștigă bani importanți din activitatea sa de pe Youtube. Spune că abia obține câțiva dolari, dar nu dobândirea de venituri este scopul său. Nu vrea să promoveze obiceiuri sau vicii în clipurile sale, de aceea nu vom vedea reclame în timpul videourilor.

Spune că îi plac toți vlogerii, îi urmărește pe cei mai importanți și crede că fiecare are publicul său. Apreciază originalitatea în primul rând și ține cont de asta și în propriile videouri.

De ce are succes online? „Pentru că toți căutăm răspunsuri la întrebări”, susține Levi. Spune că nu vrea să se adreseze unui public țintă. „Fac un clip și nu mă interesează câți îl vor viziona. Mi-e tot una dacă la același clip se vor uita 1000 sau 10.000 de oameni”. Susține că dacă ceea ce transmite contează pentru 10 oameni, el va continua să facă astfel de clipuri pe care le va posta apoi pe internet. Ținta lui nu e popularitatea.

Subiectele pe care le tratează sunt cele din viața de zi cu zi.

Multe comentarii ale urmăritorilor sunt pozitive, Levi este apreciat de publicul său, dar l-am întrebat și cum face față criticilor negative, inevitabile în mediul online. A răspuns că atâta vreme cât criticile sunt bazate pe subiectivism nu le poate lua în considerare. „Subiectivitatea este o interpretare a realității. Adevărul nu are nevoie de subiectivitate”, susține vloggerul brașovean, iar pentru el contează doar remarcile obiective.

„Dacă am greșit într-un clip și cineva îmi spune că am greșit, n-aș putea să mă supăr și dimpotrivă, îi mulțumesc pentru că m-a corectat.”

„Supărarea este reflexia propriei persoane și înseamnă că suferinţa este în interiorul tău”, de aceea Levi susține că nu se poate supăra pe nimeni. Certurile nu au sens…

Dacă îi urmărești clipurile vei observa că Levi are o filosofie de viață foarte clară, bazată pe obiectivism, dar spune că nu s-a inspirat de la vreun mare filosof. Crede că societatea are nevoie de lideri obiectivi, care să nu își urmărească propriile interese.

Am povestit chiar și despre muzică. „Nu avem nevoie de nimeni care să ne spună că muzica este bună sau rea. Muzica este muzică și atât. Cine spune că e bună sau rea deja nu mai reprezintă muzica ci interpretarea sa asupra muzicii, n-avem nevoie de oameni care să decidă în locul nostru”.

Susține că nu are nicio concepție de viață. „Nu am nevoie de un scop care să mă facă să mă simt mai împlinit atunci când îl ating”. Prezentul e cel care contează, susține Levi, iar fericirea e acum. A ținut să sublinieze în discuția pe care am avut-o că nu se merită să trăim azi pentru fericirea de mâine.

Cu toate acestea, crede că nu îi poate influența direct pe ceilalți, oamenii îl privesc și conștientizează ce se află în ei, trag concluzii proprii. „Ei o fac, eu nu pot acționa în locul lor.” Nu crede că poate fi un mentor. Mi s-a părut ciudată declarația lui când știm cu toții că sunt sute de mii de persoane care îl urmăresc probabil ca să învețe ceva de la el.

Are o singură dorință, ca oamenii să se întrebe dacă e logic ceea ce fac pentru că astfel vor găsi răspunsul. „Dacă tu faci ceea ce spun eu atunci nu mai trăiești viața ta, trăiești conceptul meu”. Singurul scop al clipurilor lui Levi este ca oamenii să își pună întrebări. Nu încearcă să fie un model, doar face niște clipuri. 🙂

Interesant este că Levi nu A VRUT să susțină examenul de bacalaureat. Nici măcar nu s-a înscris la bac. Crede că în școală se predau materii nefolositoare și cea mai mare parte a informației predate de profesor se uită. „Sunt de acord cu conceptul de școală, chiar dacă informațiile predate s-au dovedit a fi inutile.”

Levi nu se raportează la idealuri sau șabloane. E împotriva tipologiilor și e curios doar în legătură cu adevărul.

„Nu există zile bune sau rele, sunt doar zile cu experiențe”.

Probabil ți-ai dat seama că vloggerul brașovean este optimist tot timpul și vede doar partea frumoasă a vieții. Despre toate subiectele pe care le-am atins împreună la interviul pe care l-am avut sunt dezbătute în clipurile sale de pe Youtube. Dacă ți-a atras atenția îl poți urmări și tu online.

Nouă Levi ne-a demonstrat că viața chiar poate fi mereu frumoasă, depinde de unghiul din care privești. 🙂

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută