Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Proiectul „Binele începe cu tine”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Proiectul „Binele începe cu tine” Share Proiectul „Binele începe cu tine”


Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești.“

„Binele începe cu tine” este o nouă campanie de strângere de fonduri pentru susținerea programelor terapeutice ale beneficiarilor Asociației „Rază de Speranță” Brașov.

Astfel, organizația brașoveană care își oferă serviciile terapeutice pentru peste 60 de copii cu autism, ne invită să scriem împreună povestea binelui pentru acești micuți. Împreună putem să le dăruim o șansă în plus, zâmbete și prietenia noastră. Povestea lor poate fi povestea oricărui alt copil, dar stă și în puterea noastră să fie una cu final fericit!

Fii diferit, nu indiferent!

Proiectul „Binele începe cu tine” a fost inițiat din dorința de a oferi celor care au nevoie de noi, copiilor speciali din viața  noastră,  un sprijin și șansa unei copilării fericite și frumoase! 12 luni, 12 ambasadori ai Binelui și 12 povești de viață! Așa se rezumă în doar câteva cuvinte campania de strângere de fonduri pentru copiii cu autism fără posibilități materiale. Campania are ca misiune motivarea în număr cât mai mare a românilor de a ajuta copiii diagnosticați cu autism să ducă o viață cât mai normală și împlinită cu ajutorul terapiilor complementare. Societatea românescă nu este încă pregătită, pentru a accepta că un copil ce suferă de autism are toate șansele să se recupereze. Se fac pași în acest sens însă mult prea mici și mult prea lenți și timpul curge în măsura lui constantă reducând astfel șansele celor care încercă astăzi să mai zâmbescă. 25 de lei pe zi. 500 de lei pe lună. Acesta este prețul binelui! Primul ambasador al copiilor cu austim din Brașov este Cristina Chiriac – fondator al brandului Flori de Ie. “Nu am prea stat pe gânduri, știam doar că este nevoie de mine. Nu mi-am pus nici o clipă problema timpului, a distanței sau a mentalității cu care aveam să mă confrunt deși domeniul lor de activitate nu este deloc atractiv pentru societatea românescă. De obicei, avem tendința de a ignora nevoile celor de lîngă noi, privim de sus, cumva intangibili durerea celorlalți și ne imaginăm că în curând razele soarelui vor usca lacrimile vărsate. Sunt mai presus de toate, mamă. Mai presus de orice pe lumea acesta îmi iubesc copiii. Sunt convinsă că acesta este un sentiment comun pentru majoritatea mamelor din lumea aceasta și mai cred că nu ar trebui să trecem nepăsători pe langă cei care au întradevăr nevoie de noi. Nu știu dacă vreodată v-ați imaginat cum ar fi fost viața voastră dacă copilul dvs. s-ar fi născut cu un handicap sau ar fi fost diferit de ceilalți copiii. Nu-i așa că numai exercițiul de imaginație este greoi, că nu puteți accepta un astfel de gând? Din păcate pentru sute de familii nu mai este un exercițiu de imaginație este realitatea cruntă”, Cristina Chiriac.

Binele stă în puterea noastră!

Campania „Binele începe cu tine” se va derula în perioada ianuarie-decembrie 2016 și va consta în atragerea de fonduri pentru  asigurarea accesului la serviciile terapeutice de specialitate pentru 12 cazuri ale organizației noastre. Prima poveste a campaniei Binele începe cu tine” și susținută de Cristina Chiriac este cea a micuțului David C.

La vârsta de 4 ani, David este un băiețel vesel, cu o privire pătrunzătoare și dornic să își arate afecțiunea în fiecare clipă.  În prezent el face terapie de peste 2 ani, fiind diagnosticat cu autism sever.  Progresele înregistrate de micuț  sunt evidente, deși  David este un copil non-verbal, el este integrat la grădinița de masă, unde merge alături de însoțitor. Situaţia familiei nu este însă una ușoară. Părinții lui David nu pot concepe întreruperea terapiei deoarece ar  însemna regresul copilului și pierderea abilităților dobândite cu multă trudă, în cadrul terapiei. Efortul financiar al părinților pentru susținerea terapiilor de specialitate este însă unul foarte mare, dar ei cred cu tărie în recuperarea fiului lor și sunt motivați de rezultatele obținute că merg pe drumul cel bun.

Visele prind culoare și devin realitate atunci când credem în ele, când avem oameni buni și frumoși alături, când iubim și dăruim!

Cum puteti ajuta?

Susținând cu o donație minimă în contul:

RO 23RNCB 0053 1303 4416 0003, Asociația Rază de Speranță

Echipa Asociației “Rază de Speranță”, formată din 21 de specialiști în psihologie, psihopedagogie, logopedieși kinetoterapie, oferă servicii pentru peste 60 de beneficiari, copii și tineri diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută