Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

Furtună extremă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Furtună extremă Share Furtună extremă


The Finest Hours

  • Regia: Craig Gillespie
  • Cu: Chris Pine, Eric Bana, Casey Affleck, Ben Foster, Josh Stewart, Graham McTavish
  • Gen: acțiune, dramă
  • Durata: 118 minute
  • Premiera: 29 ianuarie 2016
  • Distribuit de: Forum Film România

Povestea unei operaţiuni de salvare istorice

Bazat pe o întâmplare reală, „Furtună extremă” e povestea celei mai mari operaţiuni de salvare, executată cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni, din istoria Pazei de Coastă americane. Pe 18 februarie 1952, o furtună de o violenţă extremă loveşte coasta de est a Statelor Unite. Tancul petrolier Pendleton e rupt, la propriu, în două. 30 de marinari rămân prizonieri în nava ce se scufundă rapid.

Rămas la comanda navei Ray Sybert (Casey Affleck) știe că salvarea sa și-a membrilor echipajului este aproape imposibilă: în mai puțin de 3 ore vasul se va scufunda. Semnalul SOS trimis de Ray ajunge la Cape Cod, de unde Bernie Webber (Chris Pine) și Richard Livesey (Ben Foster) pleacă într-o misiune aproape sinucigașă. În ciuda condiţiilor îngrozitoare şi a sorţilor infimi de izbândă, patru oameni din Paza de Coastă, conduşi de Căpitanul Bernie Webber, pleacă într-o mică ambarcaţiune de salvare din lemn, cu un singur motor, aproape fără mijloace de navigaţie, înfruntând frigul îngrozitor, vânturile cu forţă de uragan şi valurile de peste 15 metri, pentru a-i salva pe marinarii de pe Pendleton.

Oricât de puțin probabil ar părea ca un vas rupt în două să nu se scufunde Furtună extremă este bazat pe un dezastru real, care-a avut loc în 1952. În timpul unei furtuni două petroliere (Pendleton și Fort Mercer) s-au ciocnit. Ca urmare a impactului unul s-a scufundat și o jumătate din Pendleton a rămas în derivă la suprafața valurilor. Operațiunea de salvare s-a dovedit una dintre cele mai dificile din istoria Pazei de Coastă a SUA.

Craig Gillespie a mai regizat comedia Lars and the Real Girl și de filmul de groază Fright Night. În The Finest Hours rămâne fidel mai mult elementului uman decât acurateții istorice și folosește în mod realist efectele speciale.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută