Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/01/2016
Arhiva Zile si Nopti

David Bowie s-a stins. Am rămas cu muzica

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii David Bowie s-a stins. Am rămas cu muzica Share David Bowie s-a stins. Am rămas cu muzica


Duminică, pe 10 ianuarie, a murit liniștit și poate împăcat că a reușit să lanseze, cu două zile în urmă un nou album, “Blackstar”, al 28-lea din carieră. Tot pe 8 ianuarie împlinise și vârsta de 69 de ani. 

10 ianuarie 2016 – David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul” – acesta a fost mesajul publicat pe facebook de reprezentanții artistului.

Fanii au sperat înzadar ca totul să fie o farsă. Apoi și-au exprimat online tristețea. 
Duncan Bowie, fiul muzicianului a confirmat vestea pe Twitter.

“Blackstar” include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. Criticii au primit cu entuziasm noul material prin care David Bowie a explorat noi tendinţe muzicale.

De-a lungul carierei sale de succes, albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial. În 2002, BBC a realizat un top 100 al celor mai influenți muzicieni britanici, iar David Bowie s-a clasat atunci pe locul 29. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

R.I.P. David Bowie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută