Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

Află ce premiere sunt la cinema! #hailafilm

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Află ce premiere sunt la cinema! #hailafilm Share Află ce premiere sunt la cinema! #hailafilm


Orice ce gen ai prefera, află primul ce filme sunt la cinema! Pe site-ul Zile și Nopți și pe aplicație găsești programul filmelor din cinematografe încă de joi. Așa că hai să vedem ce premiere vor rula începând de vineri.
Nu rata bătălia finală pe care o va purta Katniss Everdeen împotriva președintelui Snow, în „Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a”.
Din 20 octombrie, începe lupta care va decide soarta tuturor locuitorilor ținutului Panem! Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) va conduce o misiune plină de primejdii, care nu se va sfârşi fără victime, alături de cei mai apropiați prieteni, inclusiv Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) și Peeta (Josh Hutcherson).
Lupta nu este dusă doar pentru supraviețuire, ci pentru a asigura un viitor pașnic pentru toți cei care sunt alături de Katniss.
Regizorul Francis Lawrence spune: „În acest film, Katniss ia problema în propriile mâini și pleacă personal să îl prindă pe Snow și să-i curme viața. E mai multă acțiune, totul are scop, sunt mai multe emoții și, mai ales, acest film duce povestea spre concluzia finală.”
Capcanele mortale, inamicii, precum şi alegerile morale sfâşietoare ce o aşteaptă pe Katniss o vor testa mai dur decât orice provocare pe care a trebuit să o înfrunte în arenele din Jocurile Foamei.

Un alt film mult așteptat anul acesta este „Pe malul mării/By The Sea”, regizat de Angelina Jolie Pitt. În plus, cineasta joacă încă o dată cu soțul ei, Brad Pitt, la 10 ani după reușita din „Mr. & Mrs. Smith”. Cel de-al doilea lungmetraj al Angelinei are o stilistică vizuală care amintește de filmele și piesele de teatru ale anilor ’60 și ’70.
Filmul spune povestea unui scriitor american, Roland (Pitt), și a soției sale, Vanessa (Jolie Pitt), care ajung într-o stațiune pitorescă și liniștită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor. Pe măsură ce își petrec timpul cu alți turiști veniți acolo în vacanță, printre care proaspăt căsătoriții Lea (Laurent) și François (Poupaud), dar și cu localnici precum Michel (Arestrup) și Patrice (Bohringer), cei doi încep să se confrunte cu probleme care mocneau demult în viața lor de cuplu.
Angelina Jolie Pitt spune despre By The Sea că „este un film de artă. Genul de film la care îmi palce să mă uit, dar în care nu m-ar distribui aproape nimeni. Nu vreau să credeți că este autobiografic, pentru că nu este. Evident eu și Brad am avut problemele noastre de cuplu, dar niciuna din ele nu a ajuns în film. A fost greu de filmat și de susținut emoțional și așa, cu problemele unui cuplu fictiv, mi-ar fi fost imposibil să aduc ceva din viața mea intimă și să reușesc să termin proiectul. Probabil nu voi mai regiza așa ceva prea curând.”

Weekend-ul vine și cu o comedie cel puțin surprinzătoare, „Testamentul nou nouţ/Le tout nouveau testament”, regizată de Jaco Van Dormael. Filmul este cu și despre familia lui Dumnezeu. Și da, Dumnezeu există în acest film! Locuiește în Bruxelles și se poartă oribil cu soția Sa și fiica Lor de 10 ani. Dacă despre fiul Lui știm o mulțime de lucruri, despre Ea nu știm mai nimic. Pentru că nu mai suportă modul în care Tatăl ei se comportă cu oamenii, Ea se revoltă şi trimite prin SMS întregii lumi data la care va muri fiecare. Apoi fuge de acasă.
Va fi interesnt de văzut acest film franțuzesc, măcar pentru tema năstrușnică pe care o dezbate. În plus distribuția promite multe: Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Pili Groyne și François Damiens joacă în acest film.

Așa că stai cu ochii pe Zile și Nopți și #hailafilm !

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.