Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/11/2015
Arhiva Zile si Nopti

„Aferim!” intră în cursa pentru un „Oscar european”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Aferim!” intră în cursa pentru un „Oscar european” Share „Aferim!” intră în cursa pentru un „Oscar european”


Lungmetrajul „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film la categoria „cel mai bun scenariu european”.

Anunțul a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul Festivalului Filmului European de la Sevilla.
Alături de „Aferim!” (scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu), la categoria cel mai bun scenariu au mai fost incluse producțiile: „The Lobster” (Yorgos Lanthimos şi Efthimis Filippou), „Youth” (Paolo Sorrentino), „45 Years” (Andrew Haigh), „Ex Machina” (Alex Garland), „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence” (Roy Andersson).

Gala „European Film Awards”, ajunsă la cea de-a 28-a ediție, va avea loc luna viitoare, pe 12 decembrie, la Berlin.

Lungmetrajul „Aferim!”, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii.

Filmul produs de Ada Solomon este până în prezent cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.